Yhdysvaltojen miesten yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen nakutti kaikki heittonsa sisään tehden 10 pistettä, mutta Utah hävisi Oregonille Pac-12-konferenssissa. Andre Gustavson taas loisti puolustusvoittoisessa roolissa Richmondin voitossa.

Aiemmin viikolla Pac-12-konferenssissa Oregon Staten voittanut Mikael Jantusen Utah hävisi viikonloppuna Oregonin yliopistolle 69-64 (36-31). Utahilla oli mahdollisuudet loppuhetkillä viedä ottelu jatkoajalle, mutta potentiaalinen tasoitusheitto meni ohitse.

Jantunen pelasi jälleen hienot 22 minuuttia pussittaen 10 pistettä puhtaalla heittopelillä (1/1 2p, 2/2 3p, 2/2 1p). Lisäksi suomalaisen näppeihin tarttui kaksi levypalloa ja hän tarjoili yhden syötön.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee aloitti taipaleensa Southeastern-konferenssissa 78-64 (38-37) -tappiolla LSU:lle. Nkamhoua pelasi kymmenen minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä ja yhden syötön.

Ville Tahvanainen ja Bradley hävisivät Missouri Valley -konferenssin ottelussa Northern Iowalle 64–69 (32-34). Tahvanainen pelasi 14 minuuttia, joiden aikana hän teki viisi pistettä ja repi yhden levypallon.

Gustavson pysäytti Atlantic 10 -konferenssin ykkösskoraajan

Andre Gustavson ja Richmond jatkavat voittamattomina kahden ottelun jälkeen kivenkovassa Atlantic 10 -konferenssissa, kun Spiders kellisti Rhode Islandin 69-61 (30-19). Gustavson jäi pisteittä 12 peliminuutissa, mutta riisti pallon vastustajalta peräti kolme kertaa.

Gustavsonin rooli ottelussa oli toimia Rhode Islandin pistetykki Fatts Russellin päällystakkina, mikä onnistui, kun edellispelissä 25 pistettä heittänyt Russell jäi vain kolmeen pisteeseen Richmondia vastaan.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa Vanguardia vastaan 82-85 (34-38). Jaakkola pelasi aloitusviisikossa 25 minuuttia kirjauttaen seitsemän pistettä ja kuusu levypalloa.

Cal Poly aloittaa Big West -konferenssin ottelut keskiviikkona.

Remu Raitanen ja San Francisco kärsivät WCC:ssä jo toisen tappionsa, kun Portland oli kotikentällään etevämpi loppulukemin 65-76 (26-32). Raitanen pelasi Portlandia vastaan kymmenen minuuttia, joiden aikana syntyi kaksi pistettä, kaksi syöttöä ja yksi levypallo.

Ohio Valley -konferenssissa Hannes Pöllä ja UT Martin hävisivät Austin Peaylle 63-82 (35-40). Pöllä jäi pisteittä pelaamassaan kahdessa minuutissa.