21-vuotias Susiladies-pelaaja Helmi Tulonen vaihtaa seuraa Espanjan kakkossarjassa Liga Femenina 2:ssa. Aiemmin tällä kaudella RC Celtaa edustanut Tulonen on tehnyt sopimuksen laspalmaslaiseen Magectias Contra Violencia Generon kanssa.

Tulonen ehti pelata ennen seurasiirtoa yksitoista ottelua Celtan riveissä 5,5 pisteen ja 3,4 levypallon keskiarvoilla. Suuremman roolin perässä Generoon vaihtaneen Tulosen uusi joukkue on tällä hetkellä Liga Femenina 2:n B-lohkon hännillä ilman voittoa kahdestatoista ottelusta.

– Tavoitteena on säilyttää sarjapaikka, mikä ilmeisesti tarkoittaa seitsemää tai kahdeksaa voittoa seuraavasta 14 pelistä. Selkeä tavoite, josta kerrottiin minulle heti ennen ensimmäisiä harjoituksia. Vastuuta ja odotuksia on siis asetettu paljon, Tulonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Joukkuevaihdoksen myötä Tulosen asuinpaikka vaihtuu Espanjan luoteisosan Galiciasta syvemmällä etelään Kanariansaariin, jossa sijaitsee hänen uusi asuinpaikkansa Lanzaroten saari.

– On kyllä kiva paikka ympäristöltään. Vaikka tietysti vieraspelimatkat, jotka voivat olla kahden tunnin lentojakin, voi olla haastavia. Tai hyväkin asia verrattuna toisen lohkon pitkiin, jopa yhdeksän- tai kymmentuntisiin, bussimatkoihin, Tulonen nauraa.

Salon Vilppaan kasvatti Tulonen on pelannut menestyksekkään nuorisomaajoukkueuran ja noussut jo nuorella iällä myös naisten maajoukkueen runkopelaajaksi. Susiladiesin EM-karsintakokoonpanoon marraskuun maajoukkueikkunassa kuulunut Tulonen on pelannut naisten maajoukkueessa 18 ottelua 3,3 pisteen keskiarvolla.