Naisten Korisliigan legenda uskoo hallitsevan mestarin vielä petraavan

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

Kotkalaisjoukkue teki joulukuussa kovaa jälkeä ja otti pelaamistaan otteluista pelkkiä voittoja. Melto pelasi joulukuun aikana 24,9 pisteen, 9 levypallon ja 1,3 syötön keskiarvoilla. Lisäksi teholukema 30,3 oli poikkeuksellinen. Omiin tilastoihinsa pelaaja suhtautuu kuitenkin nöyrästi.

– Minä en oikeasti ikinä seuraa omia tilastojani tai mieti niitä pelien aikana. Teen aina kentällä parhaani ja joukkuetta ajatellen, vaatii se sitten hyvää hyökkäämistä, puolustamista, levypallopeliä tms. Totta kai olen tosi iloinen tästä tasonnostostani. Pystyin olemaan tehokas ja tekemään oikeita ratkaisuja, mutta meillä on niin laadukkaita pelaajia paljon joukkueessa että siihen pystyvät monet muutkin. Joten ei ole tarvettakaan yhden tai kahden pelaajan tehdä supertehoja koska voimme tehdä kovaa jälkeä laajalla rintamalla, Melto pohtii Koripalloliiton tiedotteessa.

Melto pelasi 19 kauden ajan Lappeenrannassa, kesällä nähtiin kuitenkin iso siirtopommi ja Melto siirtyi Peli-Karhujen riveihin. Asuinpaikkana on kuitenkin edelleen Lappeenranta, joten matkustusaikaa kertyy kauden aikana aikamoinen määrä. Se ei kuitenkaan ole näkynyt pelaamisessa.

– Olin jo varautunut tuohon matkustamiseen henkisesti ennakkoon ja asennoitunut siten, että se on osa työtäni ja myös omaa aikaa. Totta kai se välillä väsyttää, mutta ei vaikuta pelaamiseen mitenkään. Matkustusaikaa kertyy viikossa 10-12 tuntia. Mutta minulle on aina tarjolla myös mahdollisuus yöpyä Kotkassa jos tarve vaatii, joten tämäkin on tehty niin helpoksi kuin mahdollista, Melto kertoo.

Peli-Karhut oli 13 ottelun voittoputkessa kunnes Tapiolan Honka kukisti joukkueen. Joukkueen tappioton jakso kesti aina lokakuulta tammikuuhun. Putken arvoa kasvattaa se, että joukkue on kärsinyt sairasteluista ja loukkaantumisista. Peli on myös näyttänyt todella valmiilta, kehitettävää kuitenkin löytyy edelleen.

– Olen tosi ylpeä joukkueesta ja tästä voittoputkesta, sillä meilläkin on ollut sairastumisia, loukkaantumisia jne. Emme ole olleet lähellekään aina täysin koossa harjoituksissa tai peleissä. Mutta silti olemme pystyneet pelaamaan hyvää peliä. Mutta ei peli ole vielä täysin valmista jos kevättä ajatellaan. Meillä on varaa ja tarvetta vielä parantaa ainakin tiettyjä juttuja, Melto sanoo.

PeKa on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena kaksi pistettä Kouvottarien perässä. Joukkue eteni myös Suomen cupin finaaliin, jossa se kohtaa kouvolalaisjoukkueen. Tavoitteet loppukautta kohtaan ovat korkealla.

– Loppukaudella on tarkoitus parantaa hieman omaa joukkuepeliä, treenata, valmistautua hyvin jokaiseen peliin, pysyä mahdollisimman terveenä ja saada mahdollisimman hyvät lähtökohdat kevään pudotuspeleihin. Ei ole salaisuus, että tällä joukkueella pitää pystyä taistelemaan kirkkaimmista mitaleista

Lähde: Koripalloliiton tiedote