Pyrintö murskaavaan voittoon Korisliigassa – kärkijoukkueet vahvoilla

Keskiviikkoillan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

Tampereen Pyrintö kuritti Lahti Basketballia Pyynikin palloiluhallissa, ja tulostaulu näytti loppusummerin soidessa peräti 101–65. Pistekuninkaana hääräsi tuttuun tapaan Pyrinnön kovaotteinen laituri Benjamin Raymond, joka keräsi 21 pistettä.

– Mielestäni pelasimme hyvin ja tasaisesti ilman ylä- tai alamäkiä. Meillä on aiemmissa otteluissa ollut kolmansilla jaksoilla hieman ongelmia, mutta tänään niin ei käynyt. Teimme Lahden pelaaminen aika vaikeaksi, vaikka heiltä toki puuttui muutama pelaaja tänään, kertasi Pyrinnön sentteri Petri Heinonen Koripalloliiton tiedotteessa.

Kampoihin laittoi parhaansa mukaan Lahden Logan McLane, joka johti joukkuettaan sekä pisteissä 18:lla että levypalloissa kahdeksalla. Pyrintö on parhaillaan Korisliigan neljännellä sijalla, kun taas Lahti taistelee kaikilla voimillaan playoff-paikasta sijalla kymmenen.

– Pyrintö tuli peliin paremmalla energialla. He heittivät alussa heittonsa sisään, ja me heitimme vastaavasti ohi. Puolustuksessa meillä oli huono energia, ja Pyrintö oli vain valmiimpi pelaamaan tänään, totesi McLane.

Vilpas vahvisti kakkossijaansa, mutta myös kärki otti askeleen eteenpäin

Salon Vilpas tarrasi entistä tiukemmin Korisliigan kakkossijaan ottamalla voiton kolmossijalla niskaan hengittävästä Kauhajoesta. Peli päättyi reippaalla erolla 90–72, eikä Kauhajoki käynyt ottelun aikana johdossa kertaakaan. Vilpas voitti heti ensimmäisen jakson 12 pisteellä.

Vilppaan korisankariksi nousi ottelussa Henri Kantonen, joka pusitti pisteitä 20. Kauhajoen puolella loistivat Cameron Jones 21 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Skylar Spencer kiitettävällä 12 levypallolla. Valitettavasti kuitenkin Spencerin korinteko ontui niin pahasti, että tauluun jäi vain neljä pistettä 25 prosentin osumatarkkuudella.

– Puhuimme ennen kentällä menemistä ja vielä kentälläkin siitä, että heti alussa täytyy iskeä. Kauhajoki on aloittanut usein hirveällä energialla, emmekä voi tämän tasoiselle joukkueelle antaa etumatkaa, kertoi Vilppaan Kantonen.

Vaikka Vilpas pääsikin lisäämään pisteitään, myös sarjakärki Helsinki Seagulls pönkitti omaa asemaansa. Salolaisten etäisyys ykkössijaan pysyy siis yhä neljässä sarjapisteessä.

Seagulls pesi kotonaan KTP-Basketin 97–79. Peliä voi kutsua tasaväkiseksi, sillä KTP kävi viimeisen kerran johdossa vielä toisen puoliajan puolella, mutta loppulukemiin ei Seagullsin loppukirin ansiosta jäänyt mitään epäselvää.

– Puoliaikaan asti pysyttiin hyvin mukana. Iso osa pallonmenetyksistämme tapahtui kolmannella neljänneksellä, ja huonot heitot tappoivat pelimme tänään, kommentoi KTP:n Topias Kuukkanen.

Ottelun pistehirmut olivat Seagullsin Trae Bell-Haynes 22:lla ja Elijah Stewart 20:llä sekä KTP:n JayVaughn Pinkston 18:lla.

Ura kiipesi tasapisteisiin Kouvojen kanssa, ja Nokia selätti Kobrat

Ura Basket eGame Stars tasoitti sarjapisteet Kouvojen kanssa playoff-viivan tuntumassa. Molemmat ovat nyt 20:ssä, vaikkakin Kouvot yhä virallisesti johtaa. Tasoittuminen tapahtui keskinäisen ottelun ansiosta, jonka Ura voitti kotonaan 99–89.

Uran monipuolisimmat tilastot kirjautti voitossa Dustin Thomas, joka haali 18 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä. Vielä pidemmälle pistesarakkeessa pääsi 21 kerännyt Marius van Andringa. Kouvojen tähti oli 28 pistettä ja kymmenen levypalloa napannut Derrick Barden.

Samalla, kun Korisliigan pohjasijaa pitävä Korihait on lähtenyt nousuun, toiseksi viimeisenä kärvistelevä Kobrat laskee. Lapualaisjoukkue kärsi kotonaan tappion BC Nokialle luvuin 65–81.

Kobrien Reggie Keely yritti kyllä parhaansa tilastorivillä, johon kuului 15 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta BC Nokian työ toisella puoliajalla venytti joukkueiden välisen eron huomattavaksi. Nokian tilastorivi oli tasaisempaa luettavaa kuin Kobrien. Eniten pisteitä – vain 13 – teki Stacy Davis.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.