Suomalaistulokkaat vauhdissa NCAA:ssa

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa nähtiin arkiviikolla suomalaisten tulokkaiden ilotulitus, kun Ville Tahvanainen, Mikael Jantunen ja Olivier Nkamhoua heittivät kukin kymmenen pistettä tai enemmän.

Missouri Valley -konferenssissa Ville Tahvanainen ja Bradley kohtasivat kilpakumppaninsa Illinois Staten, jonka Braves onnistui päihittämään numeroin 75-63 (36-34). Puoliajalla peli oli vielä tiukka, mutta heti pitkän tauon päätyttyä, Bradleyn puolustus pysäytti Illinois Staten lopullisesti.

Kokonaisuudessaan makeat 34 minuuttia viisikossa pelannut Tahvanainen tehtaili 18 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhden syötön jakaen Bradleyn pistekuninkuuden yhdessä Nate Kennellin (18/6) kanssa. Piste- ja levypallolukemat ovat Tahvanaisen nuoren yliopistouran kärkilukemat.

Mikael Jantusen edustama Utah joutui tiukoille Pac-12-konferenssissa, mutta Rylan Jonesin (13/7/9 syöttöä) ja Riley Battinin (17/5) loppuhetkien sankarisuorituksen takasivat voiton Washingtonista 66-67 (28-24). Voitolla Utah katkaisi neljään venyneen tappioputkensa.

Jantunen pelasi kuudentena miehenä 21 minuuttia, joiden aikana hän pussitti ilman ohiheittoja kymmenen pistettä ja kaapi neljä levypalloa.

Southeastern-konferenssissa Olivier Nkamhoua ja Tennessee myllyttivät Ole Missin kumoon 48-73 (23-42) . Nkamhoua sai parkettiaikaa penkiltä 19 minuuttia, joiden aikana hän keräsi tilastoriviinsä kymmenen pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön ja kaksi torjuntaa.

Gustavson ja Richmond takaisin voittojen tielle

Atlantic 10 -konferenssissa Andre Gustavson ja Richmond palasivat voittokantaan, kun Spidersin vakaa hyökkäystyöskentely takasi 57-75 (19-35) -voiton. Kolmatta kertaa peräkkäin aloitusviisikossa esiintynyt Gustavson pelasi 28 minuuttia, joiden aikana syntyi viisi pistettä, kolme levypalloa ja yksi riisto.

UC Riversiden tarkka kolmosranne (13/21, 61,9%) oli liikaa Tuukka Jaakkolan edustamalle Cal Polylle, joka kärsi Big West -konferenssissa toisen peräkkäisen tappionsa 64-97 (29-48). Jaakkola väänsi viisikossa 15 minuuttia heittäen kaksi pistettä.

Hannes Pöllän edustaman UT Martinin loppukiri jäi haaveeksi, kun Ohio Valley -konferenssin ottelussa Eastern Illinois piti ensimmäisellä puoliajalla keräämänsä johdon loppusummeriin saakka 83-95 (38-57). Pöllä pelasi 13 minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä, yhden levypallon ja syötön.

Remu Raitasen ja San Franciscon kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi viime yönä WCC:ssä, kun Saint Mary’s oli parempi numeroin 48-58 (28-25). Raitanen haki yhden levypallon pelaamassaan kuudessa minuutissa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote