Vilpas ja Seagulls kohtaavat Suomen Cupin finaalissa

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

Legendaarinen Töölön Kisahalli, YLE TV2 ja 10.000 euron pääpalkinto. Lauantaina kello 19.15 käynnistyvästä Suomen Cup -huipennuksesta ei panoksia puutu. Cup-finaali tuo oivan piristyksen Korisliigan runkosarjan keskelle, kun Seagulls ja Vilpas ottavat toisistaan mittaa.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laaksolle tuleva cup-huipennus on ensimmäinen laatuaan. Kaksi edellistä Suomen mestaruutta Karhu Basketin peräsimessä voittaneelle Laaksolle uusi tilanne avaa uusia lähestymiskulmia.

– Tämä on ensimmäinen kerta minulle, joten en osaa hirveästi odotuksia ladata. Mielestäni tämä on meille loistava mahdollisuus kesken kauden lähteä otteluun erilaisilla mindsetillä pelaamaan. Tämä on yksi peli, jossa voitolla saa kunniaa ja mukavan palkintošekin. Lopputuloksella ei niinkään ole väliä, vain voitto merkitsee, Laakso avaa Koripalloliiton kotisivuilla.

Seagulls porskuttaa Korisliigan piikkipaikalla, kun se on 27 ottelusta voittanut 23. Viime otteluissa joukkue on onnistunut nousemaan voittoihin vahvojen toisten puoliaikojen ansioista.

– Olemme syttyneet otteluihin vähän verkkaisesti. Toisella puoliajalla meiltä on nähty sellaista peliä, jollaista haluamme pelata. Toki aina on muistettava, että joukkuepeleissä kaikki asiat tapahtuvat suhteessa vastustajaan: joskus he onnistuvat todella hyvin, toisiaan ei välttämättä niin hyvin. Emme ole kuitenkaan otteluiden sisällä muutettu omaa tekemistä juurikaan, vaan olemme oman konseptimme sisällä onnistuneet kääntämään ottelut voitoiksemme.

Seagulls ja Vilpas ovat kohdanneet Korisliigan kuluneen kauden runkosarjassa kahdesti. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kotiottelunsa. Laakso näkee, että kauden mittaan loukkaantumisten myötä uudelleen muotoutunut Vilpas on poissaoloista huolimatta todella laadukas joukkue.

– Viimeksi pelasimme todella hyvän kotiottelun (111-76) Vilpasta vastaan, mutta silloin Teemu Rannikko ja Juho Nenonen olivat mukana. Mikko Koiviston mukana olo finaalissa on kysymysmerkki meille, mutta tästä huolimatta joukkueen rosterista löytyy äärimmäisen hyviä liigatason pelaajia, jotka pystyvät loistamaan sekä puolustus- että hyökkäyspäässä, Laakso avaa.

Laakso nostaa esiin muutaman nimen, joiden kanssa Seagulls saa olla todella tarkkana.

– Koiviston heittäminen saa meiltä erityishuomion. Henri Kantonen on pelannut hienoa kautta ja häntä meidän on pystyttävä häiritsemään. Tim Colemanin lisäksi viimeisenä mukaan liittynyt Tobin Carberry on osoittanut ensimmäisissä peleissään olevansa yksi sarjan vaarallisimmista pelaajista.

– Uskon, että lauantai-illasta tulee hieno korisfestivaali ja toivon, että molempien joukkueiden kannattajat täyttävät Kisahallin.

Karhun kaataminen lujitti Vilpas-leirin uskoa

Vilpas kaatoi keskiviikkona Korisliigan kärkiottelussa sarjakolmosena majailevan Karhu Basketin. Rutkasti loukkaantumisista kärsinyt Vilpas on onnistunut vastoinkäymisistä huolimatta esiintymään parketeilla hienosti, ennen kaikkea ottamaan kovia voittoja. Joukkue on sarjassa toisena kaksi voittoa vähemmän Seagullsia ottaneena.

– Keskiviikon voitto Karhusta kertoi, että kun saamme pidettyä intensiteetin ja energia korkealla, voimme kaataa kenet tahansa, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen näkee.

Vilpas vahvistui taannoin tutulla paluumuuttajalla, kun Tobin Carberry palasi Suomeen kivikovasta VTB-liigasta.

– Hän on älyttömän hyvä ihminen joukkueelle niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Kentällä hän on meille erittäin tärkeä pelaaja, joka on todella monipuolinen. Hän tuo muuten suhteellisen kokemattomalle joukkueelle tärkeää johtajuutta ja esimerkkiä kovalla työnteollaan.

Teemu Rannikon ja Juho Nenosen ollessa sivussa loukkaantumisten takia, uudet vastuunkantajat ovat vastanneet huutoon. Henri Kantonen, Aatu Kivimäki ja Riku Laine ovat esiintyneet koko kauden mittakaavassa kerrassaan mainiosti. Salolaisten laaja materiaali on mahdollistanut uusien vastuunkantajien löytymisen nopeasti, johon huutoon he ovat vastanneet välittömästi.

– Emme ole viime aikoina pystyneet hirveästi harjoittelemaan – kahden pelin viikkotahdissa siihen ei tällä rosterilla ole mahdollisuutta. Muutoksen keskellä rytmi pelaamiseen löytyy parhaiten pelaamalla. Meille paras mahdollinen treeni cup-finaaliin oli keskiviikkona pelattu Karhu-ottelu. Toki tiedostamme, että lähdemme finaaliin haastajana, Tuominen kommentoi.

Seagullsin kotikenttä on tällä kaudella vastustajalle hankala, mahdoton paikka. Helsinkiläiset ovat voittaneet kaikki kotiottelunsa. Tälle Vilpas haluaa lauantai-iltana tehdä lopun.

– Edellinen visiitti Kisahallissa oli meiltä kauden huonoin peli. Meidän on keskityttävä niihin asioihin, joihin itse voimme vaikuttaa. Uskon, että jos saamme energiatasot ja intensiteetin korkealle, Seagulls on kaadettavissa.

Vilpas juhli viime kaudella Suomen Cupin voittoa. Täksi kaudeksi kilpailu uudistui, kun Korisliigan runkosarjan kahdeksan parasta pelasivat cup-muotoisen kilpailun vuodenvaihteen molemmin puolin. Tuominen iloitsee uudesta formaatista.

– Lähdemme hyvillä fiiliksillä otteluun. Pitkän runkosarjan keskelle on rakennettu poikkeuksellinen tapahtuma, peli pelataan legendaarisella pelipaikalla. On hienoa, että YLE on ottelussa mukana. Uskon, että joukkueet tekevät lauantaista hienon tapahtuman, joka tekee hyvää korikselle, Tuominen päättää.

YLE TV2 näyttää ottelun suorana lauantaina alkaen kello 19.00.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.