Naisten Korisliigassa putkia katki

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. EBT ja ToPo palasivat voittojen tielle. HBA otti tärkeän voiton taistelussa pudotuspelipaikasta.

EBT katkaisi tappioputkensa

Alavireisesti viime aikoina pelanneet Vimpelin Veto ja EBT kohtasivat Vimpelissä. Molemmilla joukkueilla oli allaan neljä tappiota. Vierasjoukkue voitti 75-68 ja palasi voittojen tielle.

Ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli pirteämpi ja ensimmäinen puoliaika sujui sen pienoisessa hallinnassa. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 37-33. Toisella puoliskolla espoolaiset ottivat ottelun hallintaansa. Vieraat hallitsivat kolmatta ja neljättä jaksoa. EBT:n voitto kirjattiin lopulta 75-68.

– Olimme tänään parempia suoraviivaisuudessa ja kamppailupelaamisessa. Tämän takia meitä rikottiin enemmän ja päästiin dominoimaan levypalloja, EBTn valmentaja Niko Hellman pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Espoo Basket Team hallitsi ottelussa korinalustaa. Joukkue nappasi ottelussa 57 levypalloa ja teki näistä 21 pistettä. ViVe keräsi ottelussa 41 levypalloa. Hannah Little pisti tämän kauden Naisten Korisliigan levypalloennätyksen uusiksi. Hänen käsiinsä tarttui hurjat 29 levypalloa.

Vierasjoukkueen parhaat pisteidentekijät olivat Carly Boag 19 pisteellä ja kapteeni Lotta Eräkangas 18 pisteellä. Hurjan levypallomäärän kerännyt Little teki 15 pistettä, mutta menetti pallon kahdeksan kertaa. Kotijoukkueen pisteistä vastasivat tuttuun tapaan Amy Griffin joka pussitti 21 pistettä sekä tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla tehnyt Jamee Swan.

– Emme käyttäneet vapaita heittopaikkoja tänään tarpeeksi hyvin. Lisäksi ajauduimme virhevaikeuksiin ja se vaikeutti peliämme, Jamee Swan totesi.

EBT nousi voittonsa ansiosta 16 pisteeseen ja on sarjassa kuudentena. ViVellä on kasassa kuusi pistettä.

Catz Lappeenrannan voittoputki poikki

Loistavassa vireessä tammikuussa ollut Catz Lappeenranta matkasi Helsinkiin ToPon vieraaksi. Torpan Pojat oli hävinnyt edelliset kolme otteluaan otti ottelusta voiton 73-69.

Ottelu oli todella tasainen. Ensimmäisellä puoliajalla vierasjoukkue oli hieman parempi ja pääsi puoliajalle seitsemän pisteen johdossa. Toisella puoliajalla ToPo oli parempi. Se voitti kolmannen jakson seitsemällä pisteellä. Kotijoukkue varmisti voiton voittamalla viimeisen neljänneksen 22-18.

– Toteutettiin tänään tosi hyvin pelisuunnitelmaa. Toisella puoliajalla paransimme puolustusta ja sen johdosta saimme riistoja, ToPon Meri Kanerva kommentoi.

Catz hallitsi ottelussa korinalustaa. Se vei levypallot 57-39. ToPon puolustus oli kuitenkin timanttinen. Joukkueelle kirjattiin 15 pallonriistoa ja se pakotti vierasjoukkueen 23 pallonmenetykseen.

– Harmittaa tosi paljon. Levypallot voitettiin tänään reilusti, mutta se ei näy voittona, Catzin Riitta Kosonen sanoi.

Naisten Korisliigan pistetilastoa johtava Alex Louin teki 34 pistettä. Louinille kirjattiin myös 10 levypalloa ja 4 pallonriistoa. Ida Myllyoja keräsi tupla-tuplan 16 pistettä ja 11 levypalloa. Vierasjoukkueesta Natalie Day teki 24 pistettä ja 15 levypalloa. Tupla-tuplan tilastoivat myös Roosa Kosonen 10 pistettä ja 15 levypalloa sekä Erica Covile 11 pisteellä ja 12 levypallolla.

ToPo on sarjassa seitsemäntenä kuudella voitolla. Catzillä on kasassa 24 pistettä ja joukkue on kasassa 24 pistettä.

HBA-Märsky otti tärkeä voiton

Lauantain viimeisessä pelissä HBA-Märsky matkasi Hyvinkäälle HyPon vieraaksi. Ottelu oli todella tärkeä pudotuspelipaikkojen ja putoamiskamppailun kannalta.

Kuten päivän aikaisemmat ottelut, myös päivän viimeinen ottelu oli ensimmäisen puoliajan osalta tasainen. Puoliajalle mentiin HBAn 36-34 johdossa. Vierasjoukkue tuli terävästi kolmannelle jaksolle ja vei sen nimiinsä 30-16. HBA voitti vielä viimeisen jakson neljällä pisteellä ja pääsi juhlimaan voittoa 88-68.

Awak Kuier oli tuttuun tapaan Märskyn tehokkain pelaaja. Kuier upotti 31 pistettä ja otti 18 levypalloa. Janette Aarnio teki 14 pistettä ja jakoi hienot 10 koriin johtanutta syöttöä. Vierasjoukkueesta Nea Kuisma heitti 23 pistettä hyvällä heittoprosentilla. Titta-Riina Lepistö teki ottelussa 20 pistettä.

Voiton ansiosta HBAn ero yhdeksäntenä olevaan ViVeen kasvoi kuuteen pisteeseen. HyPo on sarjassa viimeisenä kaksi pistettä yhdeksännestä sijasta.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.