Naisten NCAA-kentillä Nina Augustinin Robert Morris venytti voittoputkensa seitsemään nujertaessaan Ella Väätäsen Long Islandin. Viikonlopun kovimman pistesaaliin tykitti Marianne Kalin, joka ylsi 17 pisteeseen Hofstran sunnuntaisessa ottelussa.

Nina Augustinin Robert Morris jatkoi dominointiaan NEC-konferenssissa selättäen tällä kertaa Long Islandin. Joukkue sinetöi seitsemännen peräkkäisen voittonsa lukemin 70-59 (31-35).

Augustin ansaitsi ottelussa 12 peliminuuttia, joiden aikana hän auttoi joukkuettaan viidellä pisteellä, kolmella syötöllä sekä kolmella riistolla. Ella Väätänen ei pelannut Long Islandin kokoonpanossa.

Lotta-Maj Lahtinen takoi 12 pistettä kovassa paikassa, kun Georgia Tech kohtasi Duken ACC-konferenssissa. Tiukka kamppailu kääntyi lopulta Duken hyväksi numeroin 46-58 (23-33), kun Georgia Tech jäi viimeisen erän rutistuksessaan vain neljään pisteeseen.

Lahtinen oli joukkueensa paras pistenainen ja lisäsi tilastosarakkeeseensa 34 minuutissa vielä kaksi levypalloa, kolme syöttöä sekä neljä riistoa.

C-USA-konferenssissa Lotta Vehka-ahon Florida Atlantic pysyi ensimmäisen erän Old Dominion vauhdissa, mutta puoliaikaan mennessä vierasjoukkue kiskaisi parinkymmenen pisteen eron. Florida Atlanticin mainio loppukiri jäi vajaaksi ja ODU juhli voittoa numeroin 75-63 (52-32).

Vehka-aho sai valmentajilta luottoa 40 minuutin edestä ja hän vastasi viimeistelemällä komeat 13 pistettä, viisi levypalloa, kolme riistoa sekä yhden syötön.

Marianne Kalinin 17 pistettä ei riittänyt Hofstralle

CAA-konferenssissa James Madison murskasi Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin edustaman Hofstran perjantaina rajuin numeroin 50-92 (21-50). Kotijoukkue lähti lentoon jo avauserässä vieden sen nimiinsä pistein 8-28.

Kalin ylsi 27 minuutissa kelpo esitykseen tehoillen seitsemän pisteen, viiden levypallon ja kahden syötön tahtiin. Karsten pelasi viisikossa 21 minuuttia, pussitti ainoan pelitilanneheittonsa sisään ja tilastoi lisäksi kaksi levypalloa, yhden torjunnan sekä yhden riiston.

Sunnuntain ottelussa Towsonia vastaan Hofstran Ana Hernandez Gil ja Jaylen Hines iskivät 20 pistettä naiseen ja Marianne Kalin latoi 17 pistettä päälle, mutta tämäkään ei riittänyt tuomaan Hofstralle sen ensimmäistä CAA-voittoa.

28 minuuttia uurastanut Kalin tilastoi kovan pistesaaliin lisäksi kuusi levypalloa ja kolme syöttöä, mutta Hofstra hävisi lopulta lukemin 71-84 (41-36). Sandra Karsten jäi 29 minuutissa pisteittä, mutta kirjasi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

Lindström ja Rokkanen vireessä

Nenna Lindström pelasi kauden isoimmat minuuttinsa, kun Liberty selätti Stetsonin historiallisesti ensimmäistä kertaa. Lindström repi onnistuneella kolmosellaan vieraille seitsemän pisteen johtoaseman, jota se ei enää menettänyt ja Liberty nappasi voiton loppulukemin 57-48 (27-28). Suomalainen ansaitsi 30 minuuttia peliaikaa ja viimeisteli kuusi pistettä, neljä levypalloa, yhden syötön sekä riiston.

Sara Rokkasen ja Toledon neljän ottelun voittoputki katkesi, kun MAC-konferenssin ykkösnimi Central Michigan nousi tiukan kamppailun jälkeen kohtaamisen voittajaksi numeroin 66-73 (33-31). Avausviisikosta paikkansa lunastanut Rokkanen ahkeroi kentällä 26 minuuttia upottaen seitsemän pistettä, kauhoen kaksi levypalloa sekä tarjoillen yhden syötön.

Venla Variksen Grand Canyon jatkoi voitokkaita otteitaan Western Athletic-konferenssissa noustessaan takaa-ajoasemasta voittoon ja päihittäessään Utah Valleyn vieraissa numeroin 66-59 (25-30). Varis heitti 24 minuutissa neljä pistettä ja keräsi kaksi levypalloa.

Tuuli Mennan ja Sini Mäkelän Manhattan peittosi Ionan hyvällä puolustuksellaan MAAC-konferenssin kohtaamisessa numeroin 32-54 (18-25). Manhattan esitti loistavaa pelaamista erityisesti ottelun kolmannella jaksolla, jonka se vei lukemin 2-23.

Menna käytti seitsemän minuuttiaan tehokkaasti pussittaen kaksi pistettä, repien kaksi levypalloa sekä torjumalla vastustajan heiton. Mäkelä taasen merkkautti 11 minuutissa yhden levypallon.

West Coast-konferenssissa Kia Vaalavirran San Franciscon ja San Diegon tasaväkinen vääntö päättyi niukalla neljän pisteen erolla kotijoukkue San Diegon hyväksi. San Francisco taipui yhdeksänteen peräkkäiseen tappioonsa päätöslukemin 50-54 (26-29).

Vaalavirta urakoi viisikossa 32 minuuttia, pussitti kolme pistettä vapaaheittoviivalta, kahmi neljä levypalloa sekä tarjoili viisi syöttöä.

Atlantic 10-konferenssin ennakkosuosikki VCU oli liian kova pala Marika Korpisen George Masonille, joka jäi voittoputkessa porskuttavan vierasjoukkueen jalkoihin lukemin 82-63 (42-30). Korpinen urakoi viisikossa 24 minuuttia ja kirjasi tilastoihinsa viisi pistettä, kaksi syöttöä sekä yhden levypallon.

Anna Kahelin ja Maine tulivat yllätetyksi, kun altavastaajana otteluun lähtenyt UMBC haki America East-konferenssissa vierasvoiton lukemin 74-54 (40-27). Kahelinin 20 minuutin iltapuhde tuotti kaksi pistettä, yhden levypallon sekä yhden syöttöpisteen.