Vilpas hankki kovat meriitit omaavan vahvistuksen – LeBron Jamesin lapsuudenystävä palaa Korisliigaan

Suomen Cupin finaalin lauantaina niukasti hävinnyt Salon Vilpas saa ensi viikolla jo toisen Korisliigan paluumuuttajan riveihinsä, kun seura solmi sunnuntaina sopimuksen kaksimetrisen Jeremiah Woodin kanssa.

Järkälemäinen Wood pelasi Suomessa kolme kautta vuosina 2008-2011 edustaen Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhua ja viimeiset kuusi vuotta mies on viettänyt kivikovassa Argentiinan liigassa. Sentterin paluu Korisliigaan tarkoittaa, että nelospaikan DJ Laster ei jatka Vilppaassa.

Vilpas on kärsinyt ennätyshuonosta tuurista joulun jälkeen ja Teemu Rannikon loukkaannuttua Chris Flemmings sai väistyä Tobin Carberryn tieltä. Juho Nenosen loukkaantuminen jätti melkoisen loven isoon päähän ja Vilppaalla on ollut tutka päällä jo jonkin aikaa. Viikonlopun aikana asiat etenivät ennätysvauhtia ja 200-senttinen Jeremiah Wood saapuu Suomeen alkuviikosta.

Ne ketkä muistavat Woodin Katajan ja Karhun paidasta tietävät, ettei salolaisten korin alta saa enää mitään ilmaiseksi. Ohion Akronista kotoisin oleva Wood valmistui Akronin yliopistosta 2008 ja sen jälkeen 35-vuotiaan sentterin ammattilaisura on edennyt komeaa polkua.

LeBron Jamesin lapsuudenystävä edusti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Joensuun Katajaa ja pokkasi SM-hopeaa voittamalla liigan pistetilaston (20.1) ja ollen kakkosena levypalloissa (12.4). Itärajalta voimanpesä siirtyi kahdeksi kaudeksi Kauhajoen Karhun paitaan ja hänestä tuli Korisliigan ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut sekä levypallot (14.0) että syötöt (4.8) samalla kaudella. Wood oli myös jokaisella kolmella Suomi-kaudella liigan tehotilaston ykkönen. Suomessa Woodille kertyi 109 liigapeliä ja keskiarvot asettuivat lukemiin 20.2 pistettä ja 13.0 levypalloa.

Pohjolasta tie vei Ranskan ProB-liigaan ja Evreux Basketin riveihin kahdeksi kaudeksi. Wood valittiin 2013 liigan parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi tehoilla 16.4/11.0. Sitten oli edessä mantereen vaihto ja viimeiset kuusi vuotta iso mies on viettänyt Etelä-Amerikassa. Kovatasoisessa Argentiinan LNB-liigassa Wood edusti Club San Martinin joukkuetta ja kohtasi myös vuonna 2016 Juho Nenosen ja Regatas Corrientesin.

– Herra Woodin nimi tuli aivan yllättäen puheeksi perjantai-iltana enkä uskonut aluksi, että olisi realismia saada mies tänne. Asiat etenivät kuitenkin todella nopeasti ilman ongelmia, joten tällainen positiivinen yllätys oli erittäin tervetullut, iloitsee Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen Vilppaan tiedotteessa.

Woodin tieltä saa väistyä DJ Laster, jonka viimeiseksi palvelukseksi jäi lauantainen Suomen Cup -finaali Seagullsia vastaan. Laster pelasi Vilppaassa 25 liigapeliä ja teki hyvää jälkeä hyökkäyskorilla (16.2 pistettä). Kolikon toinen puoli oli vaisu levypallopelaaminen (3.9) ja vaikeudet puolustuspäässä.

– Tarvitsimme lisää kokoa ja kovuutta maalatulle alueelle, sillä Juhon loukkaannuttua olemme olleet täysin riippuvaisia Jamunista. Hänen ollessa penkillä olemme jääneet todella pieniksi ja siihen tulee nyt muutos, arvioi Tuominen.

Vilppaan kausi jatkuu kolmella vieraspelillä. Tiistaina joukkue matkustaa Nokialle, lauantaina Lapualle ja ensi viikon sunnuntaina Tampereelle. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, Wood nähdään kehässä Lapualla.

Lähde: Vilppaan tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.