Lauantai-illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

Korihait osoitti Uudessakaupungissa, että paikkakunnalla puhaltavat nyt uudet tuulet. Korisliigan jumbojoukkueella kesti runkosarjan alettua pitkään ennen kuin peli alkoi viimein kulkea. Nyt Korihait otti kauden kuudennen voittonsa, ja se tuli KTP-Basketia vastaan luvuin 91–82.

Oleellinen suunnankääntäjä Korihaiden menestykselle oli Kevin Waren saapuminen kaupunkiin. Lauantainakaan Ware ei pettänyt, sillä penkiltä tullut laituri pudotti 21 pistettä ja kahmi 13 levypalloa. Häntäkin korkeampaan korisaldoon pääsi silti Ernest Zeigler III, jolle kertyi 23 pistettä ja 11 levypalloa.

Tappion kärsineen KTP:n kovin pistemies oli Byron Wesley, joka onnistui 28 pisteen ja yhdeksän levypallon arvoisesti.

– Emme saaneet palloa koriin. Prosenttimme näyttävät huonoilta ihan kaikkialta, totesi KTP:n Michael Pounds ytimekkäästi tappion syyksi Koripalloliiton tiedotteessa.

KTP on parhaillaan Korisliigan sarjataulukossa neljännellä sijalla 32 pisteellä ja Korihait viimeisenä 12:lla. Voitto oli isännille elintärkeä, sillä heidän oleellisin tavoitteensa on tällä hetkellä kaivaa tiensä ulos putoamisvaarasta.

– Molemmilla joukkueilla oli hyvä pelistrategia. KTP voitti meidät alussa levypalloissa, mutta toisella puoliajalla vähän paransimme ja erityisesti lopussa osuimme heittomme, kommentoi Korihaiden Richaud Pack.

Vilpas pyöritti Kobrat kumoon Lapualla

Antto Nikkarisen kymmenen koriin johtavan syötön ilta ei riittänyt Kobrille, vaan Salosta kylään tullut Vilpas onnistui ryöväämään pisteet 84–107-voitolla. Vilppaan piste- ja levypallohaina hääri energiapelaaja Tim Coleman, jonka luvuiksi kyseisissä kategorioissa kertyi 29 ja 12.

– Alussa annoimme liikaa helppoja koreja Kobrille. Toisella puoliajalla aloimme puolustaa, ja sillä saimme voiton, kertoi Coleman.

Kobrien puolella pelinjohtaja Nikkarisen lisäksi onnistumisia tuli Brandon Boggsilta, joka sai aikaan 20 pistettä, ja Jordan Cappsilta, jolle kertyi 17 pistettä ja kuusi levypalloa. Kobrien päävalmentaja Ville Turja oli ottelun ratkaisun syistä kutakuinkin samoilla linjoilla kuin vastustajajoukkueen Coleman.

– Alku oli meiltä hyvä, mutta muutama nukahdus tuli. Takerruimme Vilppaan prässiin, ja siitä seurasi muutama menetys, totesi Turja.

Lopputulos oli odotettavissa, sillä Vilpas on Korisliigan kakkossijalla 46 sarjapisteen turvin, kun taas Kobrat pitää toiseksi viimeistä paikkaa 16 pisteellä ja tuntee hiljalleen Korihaiden hengittävän niskaan.