Suomalaisvalmentajien joukkueen sensaatiomainen kausi Saksassa jatkuu

© Kuva: Pasi Heikkilä

Tuomas ja Joonas Iisalon Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan Bundesliigassa sai alkuviikosta jatkoa, mutta muiden suomalaisten joukkueilla oli nihkeämpää Saksassa ja Ranskassa.

Saksan Bundesliigassa Petteri Koposen Bayern München koki 81-90 (40-44)-yllätystappion Göttingenin vieraana. Koponen pussitti kahdeksan pistettä, otti yhden levypallon, kaksi syöttöä ja yhden riiston. Tappiosta huolimatta Bayern jatkaa Bundesliigan kärjessä.
Ottelutilastot

Iisalojen valmentama Crailsheim Merlins sen sijaan pääsi juhlistamaan selvää 98-81 (50-43)-voittoa Braunschweigista. Merlinsin voiton arvoa nostaa se, että joukkueelta puuttui kolme avainpelaajaa ja joukkue joutui pelaamaan todella kapealla rotaatiolla.

– Valmistautumisemme peliin oli erittäin vaikea. Aamulla päätimme, ettei Jan Span pysty pelaamaan, joten meillä oli seitsemän pelaajaa rotaatiossa, Iisalo kertoi ottelun lähtökohdista Bundesliigan sivuilla.

– Olemme erittäin ylpeitä työstämme tässä vaikeassa tilanteessa, jossa meiltä puuttuu kolme tärkeää pelaajaa, Iisalo jatkoi.

Voitto oli Crailsheimille kolmas peräkkäinen ja se on sarjassa neljäntenä 13 voiton ja kuuden tappion saldolla.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm koki kirvelevän 106-112 (96-96, 54-53)-jatkoaikatappion Euroliiga-joukkue Alba Berliinille. Alba tuli varsinaisella peliajalla tasoihin summerikolmosella. Ulm kamppailee tiukasti pudotuspelipaikasta yhdeksän voiton ja kahdeksan tappion saldolla.
Ottelutilastot

Jatkoaikatappion koki niin ikään Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt, joka taipui Oldenburgille 81-85 (71-17, 45-32). Frankfurtilla on viisi voittoa ja 14 tappiota.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg kaatui Ranskan ProA:n ottelussa Boulogne-Levalloisin vieraana 89-97 (56-50). Tappio oli Strasbourgin 14. tällä kaudella ja voittoja on yhdeksän.

– Olen tyytyväinen, että pelaajat olivat valmiita ja juoksivat systeemiä. He aloittivat ottelun hyvin. Viimeisellä neljänneksellä olimme Levalloisin puolustuksen pihdeissä. Tiesimme heidän olevan erittäin intensiivisiä ja energisiä, osasimme odottaa heidän reaktiotaan. Kukaan ei heitä tahallaan ohi. Me missasimme tänään monia heittoja, mutta se oli huonon sijoittumisen syytä. Yhtäkkiä se antoi viime aikoina paljon voittaneelle Levalloisille itseluottamusta, Tuovi pohdiskeli Strasbourgin kotisivuilla.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Ilari Seppälän Aix-Maurienne taipui Fos-sur-Merin vieraana 78-83 (39-39). Seppälä pussitti yhdeksän pistettä ja antoi kaksi syöttöä. Aix-Mauriennen saldo on kahdeksan voittoa ja 12 tappiota.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote