Susijengiläiset eivät päässeet juhlimaan Euroopan korisarjojen cup-turnauksissa viikonloppuna. Ainoastaan Carl Lindbomin Radom eteni välieriin asti, mutta senkin tie tyssäsi siihen. Ilonaiheisiin lukeutui kuitenkin Alexander Madsenin paluu pelikentille juuri ennen tulevia maaotteluita.

Lindbom oli jälleen isossa roolissa, kun Radom selvitti tiensä Puolan cupin välieriin kaatamalla turnauksen isäntäjoukkue Legia Varsovan 85-58 (48-28). Lindbom kasasi 15 pistettä, kuusi levypalloa ja yhden riiston. Radom kohtaa välierässä Puolan liigaa johtavan Wloclawekin.

– Hieno matsi meiltä ja ennen kaikkea joukkuevoitto. Meiltä yksi avausviisikon puolalainen loukkaantui päivää ennen cupia, mutta muut jätkät nostivat tasoaan ja toivat peliimme kaivattua energiaa penkiltä, Lindbom mietiskeli Koripalloliiton tiedotteessa.

Välierässä Radom sai vastaansa Puolan liigan kärkijoukkue Wloclawekin, mutta finaalipaikka jäi haaveeksi 89-108 (43-51)-tappiolla. Lindbom pussitti 13 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen.

Espanjan Copa del Rey’ssä Sasu Salinin Teneriffan taival päättyi ensimmäiseen otteluun. Dramaattisten loppuvaiheiden jälkeen Andorra nappasi 87-85 (49-44)-voiton. Salin lukeutui jälleen joukkueensa parhaimmistoon 13 pisteen, viiden levypallon, yhden syötön ja yhden riiston tilastoilla.

Topias Palmi pääsi taas tositoimiin muutaman ottelun tauon jälkeen, kun Vanoli Cremona kohtasi Italian cupin ottelussa Olimpia Milanon. Cremonan cup-mestaruuden puolustaminen tyssäsi jo ensimmäiseen esteeseen, kun Milano oli selvästi 86-62 (44-31) vahvempi. Palmi käytti 12 minuuttia tehokkaasti tilastoiden kolme pistettä ja kolme levypalloa.

Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin Ranskan Leaders Cupin mestaruuden puolustus päättyi niin ikään avauskierrokselle, kun Strasbourg hävisi ASVEL Lyon-Villeurbannelle 72-91 (32-46). Tappion jälkeen Tuovi siirsi katseet jo eteenpäin.

– Me tarvitsemme tämän tauon päästäksemme takaisin jaloillemme. Meidän täytyy olla hyvässä kunnossa ja alkaa keskittyä sarjaan. Kun Mestarien liiga on osaltamme ohi, tulemme pelaamaan kerran viikossa. Siten meillä on aikaa valmistautua seuraavaan peliin koko viikko. Hyvä tästä tulee, Tuovi mietiskeli Strasbourgin sivuilla.

Madsen palasi muutaman viikon huilin jälkeen jälleen tositoimiin, kun VEF Riika voitti Viron ja Latvian yhteisliigan pelissä Ventspilsin 98-80 (55-52). Madsen pelasi 22 minuuttia ja kasasi neljä pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kolme torjuntaa. Riika on sarjassa toisena 21 voitolla ja kahdella tappiolla.

Espanjan LEB Orossa Alex Murphyn edustama Gipuzkoa nappasi niukan 82-81 (36-50)-voiton Real Canoen vieraana. Murphy kasasi tilastoikseen seitsemän pistettä ja yhden riiston. Gipuzkoa on sarjassa jaetulla kärkipaikalla.

LEB Platassa Edon Maxhuni oli hyvässä iskussa johdattaessaan Gran Canarian Villarrobledon 82-80 (39-30). Maxhuni merkkautti tilastoikseen 14 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Voitto oli Gran Canarialle kolmas peräkkäinen ja sen saldo on nyt 11 voittoa ja 11 tappiota.

Saksan Bundesliigassa Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm taipui kotikentällään niukasti Löwen Braunschweigille 98-103 (44-55). Ulmilla on yhdeksän voittoa ja yhdeksän tappiota.