Naisten NCAA:ssa nähtiin suomalaisittain loistosuorituksia, kun Lotta Vehka-aho säkitti näyttävät 22 pistettä Florida Atlanticin voitossa ja Marika Korpinen venyi 18 pisteeseen. Viikonlopun onnistujiin lukeutuivat myös Lotta-Maj Lahtinen, Venla Varis sekä Sandra Karsten.

Lotta Vehka-aho ehti 40 peliminuutissa syttyä täyteen vauhtiin ja tahkosi hurjat 22 pistettä, kun Florida Atlantic otti tärkeän voiton nujertaessaan Louisiana Techin kahden pisteen erolla 75-77 (31-34). Vehka-ahon pisteistä kuusi syntyi kolmen pisteen kaarelta ja neljä vapariviivan takaa. Erinomaisen pistesaaliin lisäksi tulokas kirjasi kaksi syöttöä, levypalloa sekä riistoa.

Marika Korpinen oli liekeissä Atlantic 10-konferenssin kamppailussa George Washingtonia vastaan, mutta George Mason joutui tyytymään viiden pisteen tappioon kotiinviemisiksi. Korpinen osui kolmoskaaren takaa peräti neljästi, pussitti yhtä monta vapaaheittoa ja takoi kaikkiaan 18 pistettä 33 minuutin komennuksensa aikana. Lisäksi suomalaisnainen tilastoi neljä levypalloa sekä kaksi syöttöpistettä. Niukka tappio syntyi lukemin 57-62 (32-27).

Lahtinen ja Bejedi koviin voittoihin

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech otti äärimmäisen kovan päänahan, kun se onnistui päihittämään neljänneksi sijoitetun NC Staten vieraissa numeroin 65-61 (25-30). Kurinalaista pelaamista osoittanut Lahtinen oli joukkueensa tehokkain levypallorohmu, syöttäjä sekä riistäjä tilastoidessaan 37 minuutissa yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa, viisi syöttöä sekä neljä riistoa.

Sara Bejedin Arizona State palasi kivenkovassa Pac 12-konferenssissa takaisin voittojen tielle, kun se nujersi Washington Staten kotonaan lukemin 59-62 (21-29). Vieraat pääsivät toisella puoliskolla iskuetäisyydelle, mutta kotijoukkue piti pintansa ja ratkaisi ottelun onnistuneilla vapareilla. Bejedi jäi viidessä peliminuutissaan pisteittä.

Varis, Augustin ja Kahelin jatkavat voitokkaina

Venla Varis upotti tärkeitä kolmosia, kun Grand Canyon nappasi seitsemännen peräkkäisen voittonsa WAC-konferenssissa selättäessään Chicago Staten vieraissa lukemin 68-57 (35-28). Varis iski taululle yhdeksän pistettä, keräsi kolme levypalloa sekä tarjoili yhden syötön 26 minuutin aikana.

Nina Augustinin Robert Morris pysyi NEC-konferenssissa voittamattomana ja jatkoi menestyksekästä kulkuaan kellistämällä Fairleigh Dickinsonin lähes leikitellen numeroin 35-53 (20-28). Voitto oli Robert Morrisille jo 13. peräkkäinen ja samalla 10. peräkkäinen yli kymmenen pisteen voitto. Augustin jäi pelaamassaan 24 minuutissa pisteittä, mutta merkkautti kolme syöttöä, yhden riiston sekä yhden levypallon.

Tulokaskauttaan pelaava Anna Kahelin sai jälleen paljon vastuuta, kun Maine rymisteli jo viidenteen peräkkäiseen voittoonsa America East-konferenssissa. Kahelin hikoili kentällä 27 minuuttia viimeistellen neljä pistettä, kolme levypalloa, yhden riiston sekä yhden syötön, kun Albany (NY) kaatui kotonaan numeroin 65-44 (34-25).

Lindström juhli voittoa – Salmelle täpärä tappio

Nenna Lindströmin Liberty piti johtoasemansa alusta loppuun ASUN-konferenssin kamppailussa NJIT:tä vastaan ja sinetöi voittonumeroiksi 48-66 (18-25). Lindström jäi seitsemässä peliminuutissaan pisteittä, mutta kahmi kaksi levypalloa sekä blokkasi kerran.

Ninni Salmen Northern Illinois jatkoi tiukkojen kamppailujen sarjaansa MAC-konferenssissa, kun Western Illinois haki täpärän vierasvoiton lukemin 68-65 (29-30). Salmi huhki viisikossa seitsemän minuuttia pussittaen kaksi pistettä.

Saman konferenssin toisessa ottelussa Sara Rokkasen Toledo päästi Kent Staten karkumatkalle avauserässä eikä ryhtiliikkeestään huolimatta kyennyt kuromaan eroa umpeen ottelun edetessä. Toledo taipui vierastappioon lukemin 68-87 (35-39) ja Rokkanen merkkautti 24 minuutissa viisi pistettä, yhden levypallon sekä yhden riiston.

Karsten Hofstran valopilkkuna 11 pisteellä

Sandra Karsten oli hyvässä vedossa, mutta Hofstran puhti ei riittänyt kaatamaan Elonia, joka karkasi CAA-konferenssissa voittoon numeroin 50-67 (24-35). Karsten upotti 11 pistettä ja repi kolme levypalloa 27 minuutissa ollen joukkueensa toiseksi tehokkain pistenikkari. Manhattanin Marianne Kalinin ylsi 31 minuutissa neljään pisteeseen, kolmeen levypalloon sekä yhteen riistoon.

Viikonlopun toinen ottelu tuotti alavireistä kautta pelaavalle Hofstralle jo 15. peräkkäisen tappion, kun William & Mary löi vieraat karuin lukemin 42-71 (15-43). Hofstra putosi kyydistä jo ensimmäisessä erässä, jonka kotijoukkue vei nimiinsä pistein 4-27. Suomalaisduosta Karsten tehoili viiden pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön sekä kahden riiston voimin, kun taas Kalin tilastoi kaksi pistettä, yhden levypallon sekä yhden syötön.

San Franciscon avausviisikossa paikkansa vakiinnuttanut Kia Vaalavirta ansaitsi 31 minuuttia peliaikaa WCC-konferenssin kovaa vastusta Portlandia vastaan. Ottelu päättyi kotijoukkue Portlandin selkeään 49-69 (19-39) -voittoon. Vaalavirta keräsi saaliikseen viisi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden riiston.

MAAC-konfererenssissa Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan taipui toistamiseen Riderille, tällä kertaa luvuin 55-50 (23-21). Mäkelä urakoi avauksessa 20 minuuttia pussittaen vapariviivalta kaksi pistettä. Menna laittoi 13 minuutissa samaten kaksi vaparia sisään ja tilastoi lisäksi kolme levypalloa sekä yhden syötön.