Naisten Korisliigassa taistelu kärkipaikasta tiivistyi

Kouvottaret nappasi tärkeän voiton Forssan Alusta kärkikamppailussa. Keskiviikko-illan muita voittajia olivat Catz, EBT, Tapiolan Honka ja HBA-Märsky..

Catz Lappeenranta sai vieraakseen Hyvinkään Pontevan. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 82-50.

Catz oli jo ensimmäisellä puoliajalla huomattavasti parempi ja tuplasi vierasjoukkueen pistesaldon. Puoliaikatilanne oli 38-19.

– Nyt, kun HyPon paras pelaaja oli pois, niin se helpotti meidän urakkaa. Eka jakso oli vähän vaikea. Ei ollut ihan paras heittopäivä, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Toisella puoliajalla sama kaava jatkui ottelussa. Varsinkin kolmella ensimmäisellä jaksolla Catzin puolustus oli rautaa ja viimeinen jakso oli lähinnä kosmetiikkaa.

– Aristeltiin alussa, kun Baltic puuttui. Kun sitten vapauduttiin, niin pallo pyöri kohtuullisen hyvin. Jonkunhan ne heitot piti ottaa, kun kaverit loi hyviä paikkoja, HyPon Iina Keski-Saari sanoi.

HyPo onnistui ottelussa pelitilanneheitoissaan vain 27 prosenttisesti. Lisäksi levypallot tarttuivat paremmin lappeenrantalaisten käsiin. Catz keräsi ottelussa 49 levypalloa, kun vierasjoukkue jäi 35 levypalloon.

Tuulia Timo teki kotijoukkueesta 16 pistettä. Natalie Day upotti 15 pistettä ja keräsi samaisen määrän levypalloja. Keski-Saari oli HyPon tehokkain 17 pisteellä.

Kouvottaret voittoon kärkiottelussa

Keskiviikon kierroksen kärkiottelu nähtiin Kouvolassa. Siinä sarjakakkonen Kouvottaret sai vieraakseen sarjassa kolmantena olevan FoA:n. Kotijoukkue otti ottelusta voiton 71-56 ja nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin kotijoukkueen komennossa. Puoliajalle mentiin Kouvottarien 16 pisteen johdossa. Erityisesti Ameryst Alston oli vaikea pideltävä forssalaisille. Hän upotti puoliaikaan mennessä 17 pistettä.

Ottelun kolmas jakso jatkui pienoisessa kouvolalaishallinnassa. Toisella puoliajalla FoA sai puolustuksensa toimimaan paremmin, mutta ei päässyt missään vaiheessa uhkaamaan kotijoukkuetta.

Camille Zimmermann oli lopulta kotijoukkueen tehokkain. Hän teki 22 pistettä ja keräsi 14 levypalloa. FoA:n korkeimman pistemäärän keräsi Laura Saarinen, joka teki 11 pistettä.

EBT yllätti Peli-Karhut

Peli-Karhut kohtasi EBT:n vieraskentällä. Kotijoukkue yllätti sarjakärjen 77-76.

Ottelu oli ensimmäisellä puoliajalla tasainen ja molempien joukkueiden puolustukset toimivat loistavasti. Heittoprosentit jäivät molemmilla alhaisiksi, mutta puoliajalle mentiin PeKan komennossa 32-27.

EBT piristyi toiselle puoliajalle ja vei nimiinsä kolmannen, sekä neljännen jakson. Ottelu ratkesi vasta viime hetkillä, kun PeKan Elena Melto pääsi vielä yrittämään ottelun tasoitusta vapaaheittoviivalta. Melto ei kuitenkaan onnistunut toisessa vapaaheitossaan ja pisteet jäivät Espooseen.

– Emme pelanneet toisella jaksolla tarpeeksi hyvää puolustusta ja se maksoi meille tänään ottelun, PeKan Zykera Rice kommentoi.

Hannah Little teki ottelussa 18 pistettä ja keräsi yhtä monta levypalloa. Kotkan Rice pussitti 25 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. EBT:n vaihtopenkki onnistui ottelussa paremmin kuin vierasjoukkueen ja teki 18 pistettä.

– Halusimme tänään voittaa enemmän. Tilastojen valossa heitimme joukkueena paremmin ja ansaittiin voitto, Ulriikka Nuolikoski sanoi.

Honka peittosi ToPon Munkkivuoressa pitkän kaavan kautta

Sarjanelonen Honka matkasi Helsinkiin pudotuspelipaikoista taistelevan ToPon vieraaksi. Ottelu venyi aina jatko-ajalle asti, mutta lopulta Honka oli parempi pistein 85-81

Ottelu pysyi tasaisena ensimmäisen puoliajan. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin Haiden Palmerin johdolla puoliajalle kolmen pisteen kaulan turvin.

Honka näytti menevän ottelussa menojaan, kun se kasvatti johtoaan kolmannella jaksolla. Topo kuitenkin nousi hyvän viimeisen jakson ansiosta jatkoajalle, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Alex Louin teki ToPolle 23 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Myös Ida Myllyojalle kirjattiin tupla-tupla 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Palmer upotti ottelussa 23 pistettä, keräsi kymmenen levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä. Chelsea Waters otti ottelussa 19 levypalloa ja teki 14 pistettä.

HBA:lle tärkeä voitto Vimpelistä

Märsky matkasi tärkeään vierasotteluun Vimpeliin. HBA otti ottelusta 87-76 voiton ja kasvatti joukkueiden välisen eron kuuteen pisteeseen.

HBA sai otteluun terävän alun ja paineli ensimmäisellä jaksolla seitsemän pisteen johtoon.

ViVe sai hyökkäyspelinsä toimimaan toisella jaksolla. Joukkue kuroi eron kolmeen pisteeseen puoliaikaan mennessä.

Toisella puoliajalla HBA kuitenkin osoitti olevansa askeleen edellä, vieden molemmat jaksot nimiinsä.

Vimpelin kaukoheitot eivät uponneet ottelussa ja joukkue osui kaaren takaa vain kolmesti. Levypallopelissä vierasjoukkue oli myös etevämpi Awak Kuierin johdolla.

Kuier teki ottelussa jälleen huiman tilastorivin. Hän teki 36 pistettä ja napsi 17 levypalloa. Ebba Pekonen säesti 15 pisteellä. Kotijoukkueen Abria Trice upotti ottelussa 20 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote