Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

– Elämän arvot menevät vähän uusiksi, toteaa Rannikko ja kuuntelee meren jylläystä ympärillään.

Yhtenä Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä koripalloilijoista tunnettu Rannikko on paennut perheineen saaristomökilleen. Aika kuluu kolmasluokkalaisen tyttären ja esikouluikäisen pojan koulutehtäviä vahtiessa ja ulkoilmasta nauttiessa.

Lapsille normaalien koulurutiinien vaihtuminen etäopiskeluun tuli yllätyksenä. Isän kausi sen sijaan katkesi jo tammikuussa polvivammaan, joten normaaliin työrutiiniin ei ole ollut asiaa muutenkaan.

Rannikko on yhä kuntoutusvaiheessa. Salon Vilppaan pelinjohtaja ei ajattele parhaillaan ensisijaisesti polveaan tai kentille pääsyä, koska isommat asiat valtaavat mielen ja poikkeustila estäisi palaamisen terveenäkin. Siitä huolimatta 39-vuotiaalle urheilijalle olisi juuri nyt harvinaisen epämiellyttävä hetki lopettaa koko pelaajaura.

– Jokainen urheilija haluaa lopettaa uransa omilla ehdoillaan. Minäkin haluaisin, että se päätös olisi oma eikä tulisi itsestä riippumattomista syistä, Koripalloliiton kotisivuilla.

Rannikolle tilanne on kaksin verroin ikävä, koska kausi päättyi etuajassa niin monella eri tavalla. Ensin polvivamma katkaisi hänen pelinsä – sitten koronavirus katkaisi koko Korisliigan pelit Vilppaan ollessa sarjataulukon huipulla.