Suomalaisvalmentajille hyvä kausi Itävallassa – ”Jäi positiiviset fiilikset”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Anton Mirolybov valmensi ensimmäistä kauttaan itävaltalaista Swans Gmundenin joukkuetta. Swans kuului läpi kauden sarjan kärkijoukkueisiin ja joukkue onnistui mainiosti myös eurokentillä. Mirolybov oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

Swans voitti Itävallan liigan runkosarjan ja oli ylemmässä jatkosarjassa hyvissä asemissa ennen loppukauden koitoksia. Jännittävät loppuratkaisut jäivät kuitenkin näkemättä, kun Itävallan koripalloliitto pisti kauden poikki.

– Se kirveli tietenkin paljon. Meillä oli fiilis, että kaikki on mahdollista ja nyt on todellinen sauma saavuttaa jotain. Meillä oli hyvä rekrytointeja ja olimme täysin aikataulussa. Pystyimme voittamaan pelejä myös hieman huonommalla pelillä. Itsestäni tuntui, että peli oli vain pienistä asioista kiinni ja harjoittelulla ne olisi saatu kuntoon. Meillä olisi loppukaudesta ollut vain yksi peli viikossa ja sitä kautta olisi ollut aikaa kehittää pelaajia harjoituksissa. Alkuvuodesta meillä oli Alpe Adria Cupia ja maajoukkuetauko, ettemme päässeet muutamaan viikkoon harjoittelemaan kunnolla, Mirolybov pohtii Koripalloliiton tiedotteessa.

Alpe Adria Cup on keskieurooppalainen kilpailu, jossa pelaa joukkueita Itävallasta, Sloveniasta, Slovakiasta, Tshekistä, Puolasta, Unkarista ja Kroatiasta. Swans voitti oman alkulohkonsa ja eteni aina välieriin saakka, mutta lopulta tshekkiläinen Decin oli liian kova vastustaja.

– Tietyllä tapaa teimme itävaltalaista historiaa. Aiemmin itävaltalaisjoukkue ei ole mennyt alkulohkosta jatkoon tässä muodossa pelatussa Alpe Adria Cupissa. Se oli seuralle myös tosi iso yllätys ja plussa. Pääsimme pelaamaan tshekkiläisiä, kroatialaisia, slovenialaisia ja slovakialaisia joukkueita vastaan. Ne olivat meitä isompia ja pelasivat voimakorista, kun taas me yritimme pelata nopeaa korista. Se oli mielenkiintoinen kokemus. Välierissä sitten Decinin fyysisyys ja pelitempo olivat eri tasolla, Mirolybov kertaa Alpe Adria Cupin antia.

Mirolybov otti viime kesänä Gmundeniin aisaparikseen BC Nokiassa aiemmin toimineen Aleksi Koskisen. Mirolybov oli erittäin tyytyväinen valmentajien väliseen yhteistyöhön.

– Yhteistyö toimi tosi hyvin. Minulla oli ensimmäistä kertaa suomalainen apuvalmentaja, jonka pääsin itse valitsemaan. Hän toi uusia ajatuksia ja hoiti oman ruutunsa erinomaisesti. Nuoruudestaan huolimatta hän sai heti pelaajien luottamuksen tekemisellään ja sanoillaan. Meillä oli erittäin sitoutunut nippu, joka luotti meidän tekemiseen.

Mirolybov teki jo ennen sarjan sulkeutumista kahden vuoden jatkosopimuksen. Hän pääseekin nyt jatkamaan tulevina vuosina hyvän pohjan päälle.

– Kun peilaa kautta, niin jäi positiiviset fiilikset. Meillä on toki vielä petrattavaa, mutta olemme hyvällä matkalla.

– Pystymme nyt hyvällä fiiliksellä rakentamaan pidemmällä aikavälillä. Tarkoitus on yrittää pitää pääosin sama poppoo kasassa. Hommat toimivat ja puitteet ovat erittäin hyvät. Tietysti maailman tämänhetkinen tilanne asettaa omat kysymysmerkkinsä, miettii Mirolybov.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS