Heta Äijänen, 22, pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigassa Donau-Ries Angelsin riveissä. Äijäselle jäi hieman hampaankoloon menneestä kaudesta.

Nördlingeniläisjoukkue pelasi vahvaa kautta ollen kärkikamppailussa mukana ja oli ehtinyt jo varmistaa pudotuspelipaikkansa ennen kauden päätöstä. Pudotuspelipaikka olisi ollut seuralle balsamia haavoille viime kaudesta, jolloin jo varmalta näyttänyt paikka kahdeksan joukossa lipui käsistä viimeisillä kierroksilla.

– Joukkueemme ei ole kovinkaan montaa kertaa selvinnyt pudotuspeleihin eikä menestystä ole tullut ja teimme paljon töitä ja seura panosti tähän kauteen, että pudotuspelipaikka tulisi. Oli sitten aikamoinen pettymys, että kausi päättyi näin, Äijänen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Äijänen pelasi toista kauttaan Donau-Riesin joukkueessa, mutta muuten vaihtuvuutta oli paljon.

– Meille tuli uusi valmentaja ja muutenkin lähes kaikki meni uusiksi. Meille kehittyi tosi hyvä yhteishenki ja peli oli ihan erilaista kuin viime vuonna. Siksi oli iso pettymys, ettemme päässeet pelaamaan kevään ratkaisuotteluita. Olimme jo aloittaneet valmistautumisen pudotuspeleihin.

Äijäsen kohdalta vastuu vaihteli paljon kauden aikana. Peliaikaa tuli noin kahdeksan minuutin keskiarvolla ja häntä jäi hieman askarruttamaan vastuun pienuus.

– Itselleni tämä oli vaikea kausi. Pelasimme pienellä rotaatiolla ja opin, että valmentajan ja pelaajan välillä täytyy olla hyvä luottamustila. Jos on jotain tekijöitä, jotka eivät toimi, niin niistä pitää pystyä puhumaan. Muutaman kerran yritin valmentajalta kysyä mitä voisin tehdä toisin saadakseni pelata enemmän, mutten saanut hirveästi vastauksia. Hän sanoi, että tein asiat hyvin ja oli minuun tyytyväinen, mutten tiennyt mitä voisin tehdä paremmin ja mitä kehittää, kun minulle ei sitä kerrottu. On valmentajia, jotka pelaavat 6-7 pelaajan rotaatiolla ja ehkä hän on yksi niistä, Äijänen mietiskelee.

Vuodesta jäi kuitenkin jälleen runsaasti oppia tulevaa varten.

– Opin itsestäni ja koripallosta paljon, ja sellaisia vahvuuksia mitä voin käyttää myös tulevaisuudessa. Ja ainakin olen hyvässä kunnossa.

Äijänen on pelannut kaksi edellisvuotta ulkomailla, mutta jatkossa uusi seura saattaa löytyä kotimaasta.

– Katsotaan nyt ensin mitä tapahtuu. Minulla on opiskelupaikka Jyväskylässä ja olen ollut sieltä nyt kaksi vuotta pois ja se on aika lailla maksimi. Olen miettinyt, että palaisin sinne tämän kauden jälkeen. Koriksen kannalta sitten täytyy katsoa mitä tapahtuu sarjanousujen ynnä muiden kanssa. Jos Pyrintö saa paikan Korisliigasta, niin se voisi olla yksi vaihtoehto tai jos JBA nousee, niin voisi auttaa heitä, Pyrinnön kasvatti pohtii.

Heta Äijäsen kauden tilastot