Susijengin takamies toipumassa hyvää vauhtia loukkaantumisesta – ”Kaikki on mennyt tosi hyvin”

© Kuva: fiba.com

Roope Ahosen, 29, kausi loppui kesken leikkausta vaatineen vakavan alaraajavamman vuoksi. Espanjassa vammaansa kuntouttava Ahonen on hyvässä vauhdissa kuntoutumisen kanssa, vaikka olosuhteet ovat tällä hetkellä erityislaatuiset.

Ahonen leikattiin 18.2. ja sen jälkeen alkoi kuukausia kestävä kuntoutusjakso. Kuntoutuminen on kuitenkin edennyt suunnitelmien mukaan eikä takapakkeja ole tullut.

– Kaikki on mennyt tosi hyvin. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä kuntoutumiseen ja vamma on hyvin parantunut. Oikeaan suuntaan ollaan menossa ja tämä vaatii kovaa työtä ja omistautumista. Tässä on oltu karanteenissa, niin on ollut aikaa tehdä kuntoutusta, Ahonen kertoo kuulumisiaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Ahonen päätti jäädä Espanjaan kuntouttamaan, sillä seura tarjosi siihen hyvän tukiverkoston ja puitteet. Nykytilanteessa Ahonen joutuu harjoittelemaan yksin kotonaan, mutta sekin on saatu järjesteltyä jouhevasti.

– Joukkue halusi auttaa tosi paljon ja minulla oli täällä valmentajat, fasiliteetit ja fysioterapeutit käytössäni koko ajan sekä sain olla lisäksi joukkueen mukana. Siksi päätin jäädä tänne jopa tässä tilanteessa. Nyt minulla on kaikki tarvittava kotona ja valmentajien kanssa toimimme videon välityksellä. Kaikki on mennyt suht hyvin, vaikkei ulos tai salille ole päässytkään.

Ahonen siirtyi täksi kaudeksi Espanjan LEB Oron nousijasuosikkeihin lukeutuvan Breoganin riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Optio olisi astunut voimaan automaattisesti, mikäli Breogan olisi kauden päätteeksi juhlinut sarjanousua. Sarjan keskeytyshetkellä Breogan oli tiukasti kärkitaistelussa mukana. Espanjan koripalloliitto tekee seuraavia päätöksiä sarjojen jatkoa ajatellen 14.4., mutta Ahonen ei näe sarjoja pelattavan loppuun.

– Isolla todennäköisyydellä sarja suljetaan eivätkä pelit enää jatku. Sitten edessä ovat taas sopimusneuvottelut.

Tämänhetkinen epävarmuus voi kääntyä lopulta Ahosen eduksi, sillä muut eivät saa etumatkaa hänen ollessa loukkaantuneena. Samalla Salon Vilppaan kasvatti voi keskittyä huolella kuntouttamiseen.

– Olen koettanut pysyä positiivisena eikä kukaan treenaa tällä hetkellä täysipainoisesti ja kaikilla on aika lailla samat harjoitusolosuhteet. Nyt minulla on aikaa kuntoutua rauhassa eikä tarvitse kiirehtiä. Voin tehdä rauhassa kaikki huolella. Se on tehnyt omalle pääkopalle hyvää ja se on ollut tämän tilanteen kolikon kääntöpuoli.

Breogan on lähtöisin Lugosta, joka on noin 100 000 asukkaan kaupunki aivan Espanjan luoteiskulmassa Galician maakunnassa. Sinne saakka koronapandemia ei ole vielä koko voimallaan yltänyt, mutta varotoimenpiteet ovat isot.

– Mitä olen lukenut, niin isoimmissa kaupungeissa on kovat rajoitukset. Ulkona käymisestä saattaa tulla sakkoa ja siellä on paljon poliiseja kaduilla päivystämässä. Tämä on kuitenkin pienempi ja syrjäisempi paikka, ettei täällä ole ollut mitään häslinkiä. Tilanne otetaan kuitenkin vakavasti ja yritetään pysyä sisällä.

Espanjassa on tiukat rajoitukset ulkona liikkumisen mukaan, mutta Ahonen on sopeutunut tilanteeseen hyvin.

– Kulttuurista huomaa, että ihmiset haluavat olla ulkona ja käydä ravintoloissa, mutta nyt kadut ovat tyhjät. Se on aika mielenkiintoista. Varmaan suomalaiselta tämä onnistuu helpommin. Jos suomalaiselle sanoo, ettei saa tavata ihmisiä, niin se ei ole ehkä ihan yhtä vaikeaa kuin espanjalaiselle. Riippuu toki ihmisestä.

– Tässä on muutama viikko oltu karanteenissa ja omat rutiinit ovat löytyneet hyvin. Tämä alkaa tuntua normaalilta tilanteeseen nähden. Kyllä se kuitenkin tuntuu hyvältä, kun tämä joku päivä loppuu ja pääsee vapaasti taas kävelemään ulos. Siihen asti toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja turvassa, niin pääsemme tämän tilanteen yli.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.