NHL-mestarin ja jääkiekkolegendan veljenpoika teki sopimuksen Korisliigajoukkueen kanssa

KTP-Basket on tehnyt jatkosopimuksen takamiehen tontilla viihtyvän Joonas Timosen (19 vuotta/189 senttiä) kanssa. Viime kausi oli helsinkiläislähtöiselle nuorukaiselle ensimmäinen vuosi Kotkan Korisliigajoukkueessa, ja jatkopesti on nyt mallia 1+1 vuotta.

Timosella on liki samanlaiset taustat kuin jo aiemmin jatkosopimuksen KTP:n kanssa tehneillä Markus Rautasalolla ja Emil Uotilalla. Koko kolmikko on Munkkiniemen Kisapoikien ja seurassa aikaisemmin toimineen KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kamisen koripallokoulun kasvatteja. Timonen tosin otti ihan ensimmäiset askeleet lajin parissa Vantaan Pussihukkien junnuissa.

Timonen pelasi viime kaudella Korisliigaa 15 ottelussa keskimäärin 5.37 minuuttia. Debyytti pääsarjassa oli varmastikin ikimuistoinen. Hän teki avausottelussaan Kaarinan Ura Basketia vastaan yhdeksän pistettä ja sai niin kotkalaisyleisöltä kuin joukkuetovereiltakin varauksettoman tunnustuksen. KTP voitti pelin Steveco Areenalla 100–72.

Kauden vanhetessa vastuu liigassa jäi vähemmälle, mutta divari-A:ssa MuKin paidassa peliaikaa kertyi enemmän (keskimäärin 27 minuuttia per peli). Timonen oli Emil Uotilan (17,1 pistettä) ja Cedric Latimerin (15,7 pistettä, ex-KTP) jälkeen munkkiniemeläisten tehokkain.

Timonen on tyytyväinen jatkopestistä KTP:ssa.

– Pääsin viime kaudella mielestäni hyvin jyvälle liigan asettamista vaatimuksista, ja tämä on taas eteenpäinmenoa uralla. Haluan kehittyä edelleen ja sen myötä lisää vastuuta korkeimmalla sarjatasolla. Isoissa haaveissa siintävät ammattilaisvuodet jossain ulkomailla joskus tulevaisuudessa, Timonen selvittää KTP:n sivuilla.

Timonen on urheilijasukua. Isä-Tommi pelasi aikanaan koripalloa Kuopion Linkissä 1. divisioonatasolla, mutta sedät, Kimmo ja Jussi, ovat meritoituneempia jääkiekossa. Aktiiviuransa jo lopettanut Kimmo Timonen (45) on Leijona-legenda ja ansioitunut NHL-ammattilainen, joka juhli Stanley Cup-voittoa Chicago Blackhawksissa 2015. Jussi Timonen (36) sen sijaan pelasi SM-liigaa Kuopion KalPan riveissä vielä päättyneellä kaudella.

Timonen syntyi Kuopiossa, mutta perhe muutti sieltä pois, kun poika oli vuoden vanha.

– Ehkä senkään takia minusta ei tullut jääkiekkoilijaa, ja koris on kaiketi isän perintöä. Kyllä minä lätkääkin olen seurannut, ja pari kertaa kävimme paikan päällä katsomassa Kimmon NHL-pelejä Jenkeissä. Kaikenlainen urheilu kiinnostaa meitä kaikkia, ja sedätkin kyselevät aina aika ajoin, miten meillä koripallossa menee.

– Kimmo asuu Amerikassa eikä ole ennättänyt pelejäni katsomaan, mutta eihän sitä tiedä, vaikka sitten ensi kaudella. Kaiketi ”Pihvi” Lindström hänelle kahvit ja pullat tarjoaa, jos setä eksyy joskus Steveco Areenalle.

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström arvelee, että Timosen, Rautasalon ja Uotilan sopimusten jatkoksi on lähiaikoina tulossa muitakin pelaajauutisia.

– Tällä kertaa olemme saaneet nimiä sopimuspapereihin ensin nuoriso-osastolta, mutta kyllä meillä on ollut keskusteluyhteys kokeneempiinkin. Hyvissä ajoinhan tässä ollaan liikkeellä, vaikka koronaviruksen aiheuttaman hämmennyksen takia aika ei olekaan paras mahdollinen suurille lupauksille, toteaa Lindström.

MuKi-kolmikon ohella KTP-Basketilla on nyt sopimukset päävalmentaja Kamisen ja pelaajista Michael Poundsin kanssa.

Lähde: KTP:n kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.