Espanjan koripalloliiga on edelleen tauolla ainakin huhtikuun 24. päivään saakka ja uutta tietoa on todennäköisesti luvassa ensi viikon alkupuolella. Teneriffassa pelaava Sasu Salin ei näe kauden jatkoa todennäköisenä vaihtoehtona.

Espanjalaismedian mukaan loppukauden osalta on väläytelty mahdollisuutta, että loppukausi pelattaisiin yhdellä paikkakunnalla Kanariansaarilla, jossa on vähiten tartuntoja Espanjassa.

– Sellaista spekulointia on ollut, mutta en tiedä siitä tarkemmin. Heillä taitaa olla maanantaina kokous, jonka jälkeen tiedetään varmaan enemmän, Salin kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Salin näkee kauden jatkon kuitenkin haasteellisena.

– Aika vaikea tästä olisi lähteä heti pelaamaan ja menisi varmaan aika pitkälle kesään, kun pelattaisiin runkosarja loppuun ja loppupelit päälle. Eihän se kaikista houkuttelevin vaihtoehto ole ja alkaa aikakin hieman loppua.

Salinin seura Teneriffa oli taistelemassa myös Mestarien liigan voitosta ennen kuin kausi keskeytyi. Teneriffa pelasi neljännesvälieriä belgialaista Oostendea vastaan ja ottelusarja oli tilanteessa 1-1. FIBA siirsi Mestarien liigan loppuratkaisut pelattavaksi syys-lokakuun vaihteeseen, jolloin kilpailu käydään loppuun Final 8 –turnauksena. Teneriffa ja Oostende ratkovat vielä otteluparin jatkajan ennen varsinaista lopputurnausta.

– Se oli ihan luontainen päätös, sillä paljon isompiakin tapahtumia on siirretty. Se oli mielestäni FIBA:lta hyvä ratkaisu.

Vaikka kausi on ollut kuukauden päivät keskeytettynä, ei Salin ole päästänyt itseään rapakuntoon.

– Lähes joka päivä treenaan ja teen kuntopiiriä, poljen kuntopyörää ja juoksen meidän kerrostalon rappusia. On kiva saada hiki pintaan ja tässä ollaan kuitenkin urheilijoita, niin on normaalia harjoitella. Meillä on kerran viikossa koko joukkueelle fyssarin vetämä yhteisharjoitus Skypessä ja se tuo mukavaa lisävaihtelua, valottaa Salin harjoitusohjelmaansa.