Michael Jordanin viimeisestä kaudesta Chicago Bullsin kanssa vietetystä kaudesta kertova ”The Last Dance” -dokumentin ensimmäinen osa ilmestyi viime yönä. Jordan kertoo dokumentissa kuinka huumeiden käyttö oli osa Bullsin arkipäivää hänen liittyessään joukkueeseen.

Jordan varattiin vuonna 1984, kun Bulls oli tuolloin yksi NBA:n heikoimmista joukkueista. Jordan liittyi harjoituskaudella mukaan joukkueeseen ja yllättyi näkemästään.

– Luulen, että olimme Peoriassa hotellissa ja yritin löytää joukkuekavereitani. Aloin koputella oviin ja kun pääsin yhden oven luo, kuulin jonkun sanovan ”shh, joka on ulkopuolella”. Matala ääni sanoi: ”kuka siellä?”, vastasin että MJ jonka jälkeen he sanoivat ”ah, paska, se on vain tulokas. Ei siitä tarvitse huolehtia”, Jordan avaa tarinaa dokumentissa.

Jordan on kertonut Bullsin olleen tuolloin ”matkustava kokaiinisirkus”.

– Joten avaan oven. Astun sisään ja käytännössä koko joukkue on siellä. Se oli jotain mitä en ollut nuorena poikana koskaan nähnyt. Sinulla oli viivoja (kokaiinia) tuolla, pilven polttajat tuolla ja naiset tuolla.

– Ensimmäinen asia jonka sanoin oli, että minä lähden. Ainoa asia jota mietin oli, että jos he ratsaavat tämän paikan nyt, niin olen yhtä syyllinen kuin kaikki muutkin tässä huoneessa. Siitä lähtien olin enemmän tai vähemmän omillani, Jordan valottaa.