Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut jatkosopimuksen Mikael Laihosen kanssa. Sopimus on mallia 1+1 eli käsittää seuraavan kauden 2020-2021, sekä option kaudesta 2021-2022. Optio on molemmilla osapuolilla, joten Karhubasket ja Laihonen päättävät optiokauden käyttöönotosta yhdessä viimeistään huhtikuussa 2021.

202-senttinen Laihonen pelasi maaliskuun puolivälissä päättyneellä Korisliigakaudella 36 ottelussa runsaat 14 minuuttia. Pisteitä hän teki 6,1 ottelua kohden ja poimi 2,7 levypalloa. Laihonen oli oranssipaidoissa voittamassa Suomen mestaruutta keväällä 2019.

Laihonen on Raision Palloseuran kasvatti. Ennen siirtymistä Kauhajoelle kesällä 2018, hän pelasi divari A:ssa Kristika Turussa. Otteluita divarissa tuli 26 ja pisteitä syntyi 10,7 ottelua kohden. Ensimmäisellä Korisliigakaudella 2018-2019 Laihonen pelasi 38 ottelussa hieman päälle yhdeksän minuuttia per ottelua. Pisteitä syntyi 2,9 ottelua kohden ja levypalloja hän poimi 1,8 kappaletta.

Joulukuun lopussa 2019 Pyrintö vastaan, Laihonen teki 17 pistettä mikä on samalla hänen Korisliigan yhden ottelun piste-ennätys. Samassa ottelussa hän pelasi runsaat 31 minuuttia. Viime kaudella hän ylitti 10 pistettä myös kahdeksassa muussa ottelussa.

– Mikael on harjoitellut koko kahden vuoden ajan erittäin määrätietoisesti ja toimintaa läheltä nähneenä voin rehellisesti todeta, että viime kauden esiinmarssi ei tullut kovinkaan suurena yllätyksenä, Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies sanoo seuran sivuilla.

– Esimerkiksi se draivi, millä hän aloitti kuntoutuksen ja harjoittelun heti finaalien jälkeen tehdyn pienen polvioperaation jälkeen, oli valmentajallekin motivoivaa seurattavaa. On aina hienoa nähdä, kun urheilijalle on syntynyt ymmärrys siitä, ettei vastuuta omasta kehittymisestään ja urastaan ei voi ulkoistaa kenellekään muulle.

– Mikael on valmis astumaan rotaatiopelaajasta taas seuraavalle tasolle isomman vastuun kantajaksi. Viime kaudella hän alkoi käyttämään kolmen pisteen heittoaan ja ensi kaudella on aika tuoda taas lisää uusia asioita mukaan. Pelin suuntausta katsoessa isossa päässä on atleettisten pick and roll –donkkaajien lisäksi koko ajan enemmän korkean syöttö- ja heittotaidon omaavia pelaajia. Näen Mikaelilla olevan edellytyksiä monipuolistaa peliään huomattavasti, Koskimies kertoo tyytyväisenä.

Karhubasketilla on nyt voimassa olevat pelaajasopimuksen ensi kaudelle Mikael Laihosen, Eero Innamaan, Thomas Vehmasen, Okko Järven ja Bojan Sarcevicin kanssa. Valmennuksesta vastaavat ensi kaudella Janne Koskimies ja Janne Hänninen.