ESPN:llä ja Netflixissä esitettävä ”The Last Dance” -dokumenttisarja käy läpi Chicago Bullsin ja Michael Jordanin huippuhetkien vaiheita ja erityisesti Jordanin viimeistä kautta Bullsissa. Viimeisimmässä jaksossa paljastui Dennis Rodmanin villi bileputki kesken kauden.

Bulls pelasi alkukauden 1997-98 ilman toista supertähteään Scottie Pippeniä ja hänen ollessa poissa, Rodman kantoi isoa vastuuta yhdessä Jordanin kanssa. Pippenin palatessa Rodman jäi taas hieman pienempään osaan ja samalla hänen keskittymisensä ja pelinsä alkoi hieman rakoilla. Rodmanista tuntui, että hänen piti päästä hieman irrottelemaan ja pyysi päävalmentaja Phil Jacksonilta vapaata. Jackson kysyi asiaa Jordanilta, joka ei ollut loman kannalla. Lopulta Jackson heltyi antamaan Rodmanille 48 tunnin vapaan.

– Takaan, ettemme tule näkemään häntä 48 tunnin päästä, Jordan totesi ja oli oikeassa.

Rodman lähti harjoituksista suoraan lentokentälle ja lensi Las Vegasiin, jossa hän piti viinanhuuruisen loman juhlien rankasti. Häntä ei näkynyt määräaikaan mennessä takaisin, vaan bileputki venyi huomattavasti pidemmäksi. Lopulta Jordan haki Rodmanin takaisin harjoituksiin.

Dokumentista ei selviä mistä Jordan kävi hakemassa joukkuekaverinsa, mutta ohjaaja Jason Hehir paljasti, että Rodman oli palannut jo Chicagoon, mutta lepäili kotonaan tyttöystävänsä Carmen Electran kanssa sängyssä eikä ollut palannut harjoituksiin.

– Hän asui toisella puolella katua United Centeristä. Hän tuli takaisin lomaltaan – josta osan hän vietti tietysti Las Vegasissa. Mutta hän palasi, ja hän ajatteli vielä lepäillä hieman Chicagossa. Joten silloin Michael sanoi: ”No niin, aion kävellä toiselle puolelle tietä.” Joten hän meni sinne urheiluvalmentajan kanssa. He koputtivat oveen, ja Michael taisi sanoa kameroiden ulkopuolella, että otti Rodmania kiinni nenärenkaasta ja vei ulos, Hehir paljastaa.

Rodman palasi sen jälkeen harjoituksiin ja oli jälleen mallioppilas kentällä. Loppu onkin tietyllä tapaa historiaa.