KTP-Basketin pelaajasopimuksista saatiin maanantaina taas iloisia uutisia, kun puheenjohtaja Jyrki Lindströmillä oli kertoa vuoden mittaisesta jatkopestistä seuran oman kasvatin Joonas Lehtorannan (26 vuotta/194 senttiä) kanssa.

– Tarjosimme ”Jontulle” pitempääkin kontrahtia, mutta hän itse halusi pidättäytyä nyt yhdessä kaudessa. Hyvä näinkin, ja saamme pidettyä taas yhden Kotkan oman pojan kotikulmilla, toteaa Lindström kotkalaisten sivuilla.

Joonas Lehtoranta on lähestulkoon vielä kasvuiässä, mutta siitä huolimatta hänellä on jo 10 vuoden kokemus Korisliigasta. Kehitystä nuoren miehen tekemisessä tapahtui monella osa-alueella kuluneellakin kaudella, ja sen aisti pelaaja itsekin.

– Kyllä tämä oli ehkä paras vuosi urallani. Sain valmennusjohdolta paljon vastuuta, ja se lisäsi itseluottamustani, sanoo Lehtoranta.

– Kaiketi tässä on kasvanut henkisestikin – vähän niin kuin pojasta mieheksi. Jos joskus ennen tuskastuin omiin epäonnistumisiini, niin nyttemmin osaan ehkä olla itselleni sallivampi. Koripalloilu on nopea peli, ja virheitäkin sattuu. Niitä ei kuitenkaan voi jäädä pitkäksi aikaa murehtimaan, jatkaa Jonttu.

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminenkin on iloinen Lehtorannan jatkosopimuksesta. Kamisen mielestä Lehtorannan ympärille on helpompi lähteä rakentamaan joukkuetta. Ennen Lehtorantaahan seuralla oli jo pelaajadiili Michael Poundsin, Markus Rautasalon, Emil Uotilan ja Joonas Timosen kanssa.

Lehtoranta pelasi kuluneen kauden aikana monta huikeaa matsia, ja valmentaja Kaminen oli tarjoamassa suojattiaan jo Susijengiinkin. Yhä edelleenkin seuravalmentaja kannustaa pelaajaansa tavoittelemaan paikkaa maajoukkueessa. Mies itse ottaa asian tyynesti.

– No joo! Kyllä minulle KTP on kuitenkin nyt etusijalla.

Entä sitten ulkomailla pelaaminen?

– No miksei. Olisihan sekin hienoa kokea, mutta sama vastaus kuin maajoukkueeseenkin: KTP ensin!

Joonas Lehtoranta nimettiin Korisliigan ”Vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi” kaudella 2014/15. Hän oli liigan lanseeraamassa yleisöäänestyksessä ehdolla saman tittelin tavoittelijaksi myös tänä keväänä. Kehittyneimmäksi valittiin neljä vuotta nuorempi Salon Henri Kantonen. Pelkkä ehdokkuuskin oli Lehtorannan mieleen.

– Se nyt vain muistutti, ettei tässä vielä mitään ikäloppuja olla, ja yhä vieläkin voi kehittyä.

Lehtorannalle korona-aika on ollut tuskaista, vaikka hän on virukselta välttynytkin.

– Kausi loppui kuin seinään, ja rajoituksiin on ollut vaikea sopeutua. Mutta minkäs tälle mahtaa… Toivottavasti arki pian palaa, ja uusi koriskausikin voidaan aloittaa ajallaan, toivoo Lehtoranta.