Koronatauon aikana Lauri Markkasen seura Chicago Bulls on tehnyt toimistolla ja seurajohdossa suursiivouksen. Taustoihin on palkattu uusia henkilöitä ja samalla pitkäaikaiset vaikuttajat ovat saaneet lähteä. Päävalmentaja Jim Boylenin kohtalo on sen sijaan vielä auki.

Bulls on palkannut viimeisen kuukauden aikana uudeksi koripalloasioiden pomoksi Arturas Karnisovasin sekä uudeksi GM:ksi tuli viime viikolla Marc Eversley. Joukkueen asioita pitkään hoitaneet John Paxson siirrettiin neuvonantajan rooliin ja pitkäaikainen GM Gar Forman sai potkut. Seuraavana listalla on päävalmentaja Boylenin asema.

Boylen on herättänyt kritiikkiä erityisesti Bulls-fanien keskuudessa, jotka ovat vaatineet hänen päätään vadille alakanttiin menneen kauden takia. Eversley ei aio kuitenkaan tehdä vielä hätiköityjä päätöksiä.

– On hyvin aikaista. Boylen ja minä keskustelimme alkuviikosta, kun hän soitti ja onnitteli minua paikan ottamisesta. Aivan kuten koko henkilöstön suhteen, aiomme käyttää aikamme hyväksi arvioidaksemme koko henkilöstön – emme vain pelaajia, valmentajia, mutta myös toimistoa. Olen puhunut valmentajalle, meillä oli erittäin hyvä keskustelu, ja odotan viettäväni aikaa hänen kanssaan Chicagossa, jahka meille tulee siihen mahdollisuus, Eversley totesi Sun-Timesin mukaan.

Karnisovas on myös käynyt keskusteluja Boylenin kanssa ja aikoo arvioida tilannetta tarkkaan.

– Ensivaikutelmani oli, että Jim välittää paljon tästä joukkueesta ja hän odottaa muiden tavoin pääsyä takaisin harjoituksiin. Minun ensimmäinen prioriteettini oli palkata Marc, JJ Polk ja Pat Connely, jotta voimme toteuttaa minun ja meidän visiomme kehittääksemme kestävä ohjelma, joka olisi hyvä pitkällä tähtäimellä.

– Aion tehdä perusteellisen arvioinnin jokaisesta osastosta ja vakuutan antavani sille sen ajan minkä se ansaitsee. Tällä hetkellä olemme rajoittuneita siitä mitä me voimme tehdä. Harjoitushallin ja Chicagon sijaan olemme tällä hetkellä kotona tekemässä video- ja audiopuheluita. Se on vaikeaa, joten kunnes pääsemme jonkinlaiseen normaalitilaan, emme voi täysin arvioida nykytilannetta, Karnisovas kertoi.