LeBron James reagoi voimakkaasti lenkillä olleen nuoren tummaihoisen ampumiseen – ”Meitä kirjaimellisesti jahdataan joka päivä”

© Kuva: Getty Images

LeBron James on ottanut voimakkaasti kantaa helmikuussa ammutun Ahmaud Arberyn tapaukseen puolustaen tummaihoisten oikeuksia USA:ssa.

Arbery ammuttiin kuoliaaksi helmikuussa sen jälkeen, kun hän lähti kotoaan Brunswickissa Georgiassa lenkille. Kaksi valkoihoista miestä jahtasi häntä maasturilla ja lopulta ampuivat Arberyn kuoliaaksi. Tapauksesta julkaistiin tiistaina video, jossa ampumatapaus näkyy. Arberyn ampuneiden mukaan hän vastasi kuvauksia alueella murtoja tehneestä miehestä ja he olivat suorittamassa kansalaispidätystä. Ampujat olivat isä ja aikuisikäinen poika. Isä on työskennellyt poliisina aiemmin paikallisessa poliisilaitoksessa ja on ryhtynyt sen jälkeen etsiväksi. Ampujia ei pidätetty tapauksen johdosta, mutta uhrin perhe haastoi heidät oikeuteen.

– Meitä kirjaimellisesti jahdataan joka päivä/joka kerta, kun astumme ulos kodeistamme. Emme voi mennä edes lenkille, James kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Jos et näe tviittiä, voit katsoa sen täältä.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.