LeBron James on ottanut voimakkaasti kantaa helmikuussa ammutun Ahmaud Arberyn tapaukseen puolustaen tummaihoisten oikeuksia USA:ssa.

Arbery ammuttiin kuoliaaksi helmikuussa sen jälkeen, kun hän lähti kotoaan Brunswickissa Georgiassa lenkille. Kaksi valkoihoista miestä jahtasi häntä maasturilla ja lopulta ampuivat Arberyn kuoliaaksi. Tapauksesta julkaistiin tiistaina video, jossa ampumatapaus näkyy. Arberyn ampuneiden mukaan hän vastasi kuvauksia alueella murtoja tehneestä miehestä ja he olivat suorittamassa kansalaispidätystä. Ampujat olivat isä ja aikuisikäinen poika. Isä on työskennellyt poliisina aiemmin paikallisessa poliisilaitoksessa ja on ryhtynyt sen jälkeen etsiväksi. Ampujia ei pidätetty tapauksen johdosta, mutta uhrin perhe haastoi heidät oikeuteen.

– Meitä kirjaimellisesti jahdataan joka päivä/joka kerta, kun astumme ulos kodeistamme. Emme voi mennä edes lenkille, James kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

LeBron James

@KingJames
We’re literally hunted EVERYDAY/EVERYTIME we step foot outside the comfort of our homes! Can’t even go for a damn jog man! Like WTF man are you kidding me?!?!?!?!?!? No man fr ARE YOU KIDDING ME!!!!! I’m sorry Ahmaud(Rest In Paradise) and my prayers and blessings sent to the.....

Jos et näe tviittiä, voit katsoa sen täältä.