Kolme edellistä kautta Korisliigassa yli 10 pisteen keskiarvolla pelannut Marius Van Andringa siirtyy ensi kaudeksi Ranskan NM1-sarjassa pelaavaan CEP Lorient´iin.

Van Andringalle pelaaminen toisella kotimaassaan on ollut unelmana jo pitkään. Ranskan ja Suomen kansalaisuuden omaava Van Andringa on silminnähden iloinen tuoreesta sopimuksesta.

– Todella hyvät fiilikset sopimuksesta. Olen ollut joukkueen valmentajan kanssa jo vuodenvaihteesta asti yhteydessä ja hän olisi halunnut minut sinne loppukaudeksi. Aiemminkin on ollut jotain mahdollisuuksia lähteä ulkomaille, mutta nyt ensimmäistä kertaa koin, että minut oikeasti haluttiin sinne. Paketti vaikuttaa kaikin puolin todella mielenkiintoiselta, Van Andringa pohjustaa sopimuksen taustoja Koripalloliiton sivuilla.

Lorient sijaitsee Atlantin valtameren rannalla Ranskan länsirannikolla. Kaupungin joukkue CEP Lorient pelaa NM1-sarjaa, joka on Pro A:n ja B:n jälkeen Ranskan kolmanneksi korkein sarjataso. Kesken jääneellä kaudella Lorient sijoittui A-lohkossa 13. Tulevaksi kaudeksi tähtäin on asetettu korkealle.

– Lorient on korishullukaupunki, vaikka joukkueen pääsarjavuodet ovat muisto kannattajissa. Silti viime kaudella joukkueen kotihalli on muutamia kertoja loppuunmyyty (3,300 katsojaa). Joukkueella on nyt selkeä projekti, joka tähtää nousuun ja joukkueen budjettia on kasvatettu tulevaksi kaudeksi, Van Andringa kertoo.

Päättyneellä kaudella Van Andringa edusti Korisliigassa kaarinalaista Ura Basketia. Tarkkakätinen heittäjä upotti 12,8 pistettä ottelua kohden. Uransa aikana Kataja Basketissa Suomen mestaruutta juhlinut Van Andringa valittiin mestaruuskaudella 2014-15 Korisliigan vuoden tulokkaaksi.

Uran ja Katajan lisäksi Van Andringa on pelannut Korihaissa sekä Lapuan Kobrissa. Kaikkiaan Van Andringa on esiintynyt Korisliigassa 231 ottelussa 8,8 pinnan keskiarvolla. Van Angrinda on pelannut sekä 20-vuotiaiden että haastajamaajoukkueen paidassa yhteensä 24 maaottelua 5,2 pisteen keskiarvolla.

Van Andringan ja ranskalaisseuran sopimus on mallia 1+1.

– Optio nousee voimaan, jos onnistumme nousemaan kauden päätteeksi Pro B:hen. Henkilökohtaisesti saan paljon uutta virikettä uudesta sarjasta ja on hienoa päästä pelaamaan uusia pelaajia ja joukkueita vastaan, Van Andringa taustoittaa.

Koko aikuisuransa Suomessa pelanneella Van Andringalla on sekä Suomen että Ranskan kansalaisuudet. 26-vuotiaan pelaajan isä on ranskalainen, äiti suomalainen.

– Asuin nuorena muutaman vuoden Ranskassa sekä olen viettänyt täysi-ikäiseksi asti kaikki kesät siellä. Isäni suku on kotoisin Etelä-Ranskasta, läheltä Pyreneiden vuoristoa. Kielimuuria ei ole, tosin aksentti on hieman erilaista, toisena äidinkielenään ranskaa puhuva Van Andringa naurahtaa.