Korisliigassa kausina 2014-2016 Bisonsissa ja Hongassa pelannut Ike Udanoh syyttää entistä valmentajaansa Nenad Vucinicia rasismista ja väittää Vucinicin käyttäneen n-sanaa.

Korisliigan jälkeen Udanoh on luonut uraa Euroopassa pelaten muun muassa Italiassa, Ranskassa ja Kazakstanissa. Kaudella 2018-19 Udanoh pelasi italialaisen Avellinon riveissä serbialaisen Vucinicin alaisuudessa.

– Ensimmäinen pelini Avellinossa. Pelasimme Trentoa vastaan vieraissa ja olimme puoliajalla häviöllä. Menemme pukukoppiin ja valmentaja käy kuumana. Hän sanoi: ”En tiedä mitä minun pitäisi sanoa teille, että alkaisitte pelata. Teidän pitää pelata kuin n******t, Udanoh kertoo uraansa läpikäyvällä videolla.

– Kaikki olivat aivan shokissa siitä mitä hän sanoi, Udanoh jatkaa.

Udanohin mukaan Vucinic ymmärsi ylittäneensä rajan ja kutsui tummaihoiset pelaajat koolle seuraavana päivänä. Sovintoyritys ei kuitenkaan vakuuttanut pelaajia.

– Hän tiesi mokanneensa. Yksi pelaajistamme sanoi hänelle, että hän oli onnekas, ettemme vetäneet häntä turpaan siinä pukuhuoneessa, sillä hän meni reilusti yli rajojen.

Viikko siitä ja Vucinic sai potkut.