Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

Kimmo Tolvanen
Kun vikkelä ja taitava Kivimäki sai ensikosketuksensa miesten divarikoripalloon 15-vuotiaana B-juniorina, niin Karkkilan Urheilijoiden edustusjoukkueen päävalmentajana hääri Joonas Iisalo.

Kentällä taas temmelsi tukku konkareita, joista Kimmo Tolvanen oli kaksoisroolissa: Kivimäkeä kaksikymmentä vuotta vanhempi Tolvanen toimi samanaikaisesti junnupuolella Kivimäen valmentajana ja miesten joukkueessa joukkuetoverina.

– Olemme todella paljon treenanneet myös kahden kesken. Hän opetti sen, ettei pelkkä joukkuetreeneissä käyminen riitä. Jos haluaa oikeasti olla pelaaja, niin pitää tehdä ylimääräistä, Kivimäki kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– Kimmo oli vaativa. Jos ei tehnyt duunia, niin siitä kyllä huomautettiin. Jos taas teki hommansa, niin hän antoi aika paljonkin vapauksia kentällä. Meille syntyi kolmen yhteisen vuoden aikana tosi hyvä keskinäinen luottamus ja molemmat arvostivat toisiaan.

Joonas Iisalo
Vaikka Iisalo toimi Karkkilan päävalmentajana vain yhden kauden 2012/2013, niin Iisalo oli kiinnittänyt silmänsä lupaavaan nuorukaiseen.

– Siitä meni muutama vuosi, niin Joonas sai päävalmentajan pestin Salosta ja soitti, että olisiko kiinnostusta tulla pelaamaan. Suostuin ja olen kyllä ollut tyytyväinen, Kivimäki kertoo.

Iisalon koulussa Kivimäki debytoi Korisliigassa ja ansaitsi palkintokaappiinsa vuoden tulokkaan pystin kauden 2016/17 päätteeksi. Iisalo valmensi Kivimäkeä Salossa kolmen kauden verran.

– Joonaksella on kova vaatimustaso, jonka hän nosti heti ekoista treeneistä lähtien Karkkilassa. Sama jatkui myös Korisliigassa. Vaatimustaso ja treenien intensiteetti, se on kyllä opettanut. Jos treenaa kovaa, niin pelikin tuntuu vähän helpommalta.

Ville Tuominen
Iisalon siirtyessä Saksaan valmentamaan veljensä rinnalle, Salon peräsimeen palkattiin yksivuotisella sopimuksella Ville Tuominen, joka jätti jälkensä Kivimäkeen lyhyessä ajassa.

– Ville antoi paljon vuoden aikana, vaikka kausi jäi vähän kesken. Villellä on kova auktoriteetti ja on vaativa, mutta hän kommunikoi pelaajien kanssa todella hyvin, Kivimäki aloittaa.

– Jos hän vaikka huomasi, että itselle oli pari huonoa peliä, niin käytiin juttelemassa asiat lävitse. Hän sai koko joukkueen puhaltamaan samaan hiileen ja uskomaan yhteiseen juttuun.