Useat NBA-pelaajat ovat ottaneet voimakkaasti kantaa USA:n levottomuuksiin ja mellakoihin. Boston Celticsin Jaylen Brown ajoi 15 kotipaikkakunnalleen Atlantaan johtamaan rauhanomaista mielenosoitusta.

USA:ssa mielenosoitukset ja mellakat ovat jatkuneet jo lähes viikon verran poliisin tapettua tummaihoisen George Floydin. Floydin kuolema tuli vain hieman sen jälkeen, kun niin ikään tummaihoinen lenkkeilijä Ahmaud Arbery oli surmattu Georgian osavaltiossa, jossa Atlantakin sijaitsee.

Hope Ford

@hope_iam
Celtics player @FCHWPO says “I drove 15 from Boston just to be here.” as he leads a peaceful protest at the MLK memorial site. #11alive

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Brown sai mielenosoitukseen seuraa Milwaukee Bucksin Malcolm Brogdonista.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Entinen NBA-mestari Stephen Jackson oli Floydin ystävä ja hän on äänekkäästi vaatinut oikeutta kuolleelle ystävälleen. Hän piti Floydin kunniaksi tiedotustilaisuuden, johon hän sai seuraksi Minnesota Timberwolvesin Karl-Anthony Townsin.