Helsinki Seagulls ja Ricky Waxlax ovat purkaneet sopimuksensa hyvässä yhteisymmärryksessä.

Korisliiga-kaudesta 2016-2017 asti joukkuetta edustanut 20-vuotias laituri pelasi yhteensä 121 ottelua, joissa syntyivät tehot 369 pistettä, 215 levypalloa, 77 syöttöä ja 60 riistoa.

– Ricky on tilanteessa, jossa hänelle on pelaajana ja ihmisenä kehittyäkseen tärkeää vaihtaa ympäristöä ja ärsykkeitä. Hyvässä yhteisymmärryksessä Rickyn, agentin ja hänen tulevan seuransa väen kanssa keskustellen löysimme hyvän yhteistyökumppanin. Siellä hänellä on mahdollisuus kasvaa yhä edelleen ja saada myös isompi rooli Korisliigassa. Toivotan Rickylle kaikkea hyvää ja jatkuvaa kehittymistä tulevaan, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo Seagullsin sivuilla.

Jo 17-vuotiaana kasvattajaseurastaan Masu-Basketista Seagullsin riveihin siirtynyt Waxlax oli heti tulokaskaudellaan mukana voittamassa joukkueen historian ensimmäistä pronssimitalia, jonka lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyy toinen SM-pronssi kaudelta 2017-2018, sekä tuoreimpana tammikuussa voitettu Suomen Cupin mestaruus.

– Ensinnäkin haluan kiittää Rickyä menneistä vuosista meidän kanssamme. On ollut hieno nähdä, miten potentiaalisesta juniorista on kasvanut yksi osanen Korisliigan vakiokalustoa. Ricky on ollut alusta asti yksi yleisömme suosikeista ja on tässä itse kullekin hieman haikeaa hyvästellä mies muille maille. Onneksi käytännön asiat sopimusliikkeiden kanssa tehtiin Rickyn kanssa yksissä tuumin ja häntä odottaa varmasti hieno kausi uudessa paidassa, Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho kommentoi sopimuksen päättymistä.

Uutisen myötä Helsinki Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Timo Heinonen, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Sami Tahvanainen ja Erik Waxlax.