Susijengi käynnisti maanantaina Helsingissä jokakesäisen Open Gymin -harjoittelunsa. Mäkelänrinteen salissa hymy oli herkässä, kun osa pelaajista pääsi kahden ja puolen kuukauden mittaisen tauon jälkeen parketille.

Pelaajat ja valmentajat nauttivat kenkien narskunnasta ja pallon pomputuksen äänistä, joita moni oli ehtinyt jo ikävöimään. Susijengin Carl Lindbom oli yksi heistä, joka palasi intoa täynnä parketille. 57 maaottelua pelannut laituri nautti kolmituntisista harjoituksista.

– Oli hauskat fiilikset päästä taas pelaamaan ja vetämään 1vs1- ja 2vs2-harjoitteita. Tärkein on kuitenkin varmasti se, että pääsee kilpailemaan toisiaan vastaan. Kun on pitkään tehty pienryhmissä pääasiassa vain juoksua ja heittelyä, on kiva päästä ihan vääntämään toisia vastaan, Lindbom fiilisteli Koripalloliiton sivuilla.

– Kyllä huomasi, että itselläni oli vähän ruostetta ranteessa. Oli hienoa nähdä nuorempaa kaartia, jolla riitti intoa sinkoilla ympäriinsä.

Susijengin vapaaehtoiset Open Gym -harjoitukset pyörivät Mäkelänrinteessä kesä- ja heinäkuun ajan ja jatkuvat elokuussa virallisten maajoukkueleiritysten merkeissä. Maajoukkueen harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

Harjoituksissa nähtiin paljon uusia kasvoja konkari Lindbomin näkövinkkelistä katsottuna.

– Oli hauskaa nähdä kavereita pitkästä aikaan sekä myös uusia pelaajia, joihin pääsee kesän aikana tutustumaan paremmin. Kovalla energialla uudet tulokkaat tulivat sisään.

Puolassa edelliset kaksi kautta pelannut Lindbomin karanteenin alku meni kaudesta palautuen ja “pleikkaria” pelatessa Susijengi-kaveri Sasu Salinin kanssa, mutta puoliso sai 28-vuotiaan patistettua palaamaan nopeasti takaisin treenimoodiin.

– Aika pitkään treenattiin pienryhmissä, jossa kuntoa pidettiin yllä. On hienoa, että nyt pääsee jätkien kanssa vääntämään ihan kunnolla, Lindbom päättää.