Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen Wayne Martinin kanssa. Brooklynista kotoisin oleva ison pään pelaaja pelasi viime kaudella Ruotsin pääsarjassa Jämtlandissa.

Nuoresta iästään huolimatta Tennessee State -yliopiston kasvatti on ehtinyt jo hankkimaan paljon kansainvälistä kokemusta peräti seitsemän eri maan pääsarjasta sekä FIBA Europe Cupista. Valmistuttuaan yliopistosta 201-senttisen sentterin ja ison laitahyökkääjän pelipaikkaa pelaavan Martinin ura on tuonut hänet Kosovon, Kyproksen, Vietnamin, Iso-Britannian, Islannin sekä viimeisimpinä Ruotsin liigan kautta Helsinkiin.

– Teimme hieman poikkeuksellisen ratkaisun tekemällä sopimuksen ulkomaalaispelaajan kanssa jo tässä vaiheessa kesää. Wayne tuli tietoisuuteen erästä toista pelaajaa tiedusteltaessa, mutta vakuutti videoilla näyttämillään otteilla. Hyvät keskustelut hänen kanssaan ja korkeat suositukset Ruotsista varmistivat tarjouksen tekemistä entisestään, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso totesi seuran tiedotteella.

”Härkämäisena taistelijana” ja erinomaisena levypallopelaajana tunnetuksi tullut Martin ansaitsi päättyneellä kaudella Jämtlandin riveissä 12 pelaamassa ottelussaan vakuuttavat 18.3 pistettä, 7.6 levypalloa ja 2.3 syöttöä ottelua kohden.

– Hän tuo 5-paikalle post-pelaamista, rollaamista sekä levypallovoimaa. Liikkuvana ja vahvana pelaajana hän on kykenevä puolustamaan todella monen pelipaikan pelaajia. Olen innoissani tästä diilistä, Laakso iloitsee.

Ensimmäisen ulkomaiskiinnityksen myötä Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Max Besselink, Timo Heinonen, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Wayne Martin, Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax.