Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

Skylinersin runkosarja ei mennyt suunnitelmien mukaan, kun sarjan keskeytyshetkellä Skyliners oli sarjassa 14. ja jäämässä siten pudotuspelien ulkopuolelle. Lopputurnaus antaa Skylinersille uuden mahdollisuuden pelastaa kausi.

– Positiivisin mielin lähdetään lopputurnaukseen. Tietyllä tavalla tämä on meille toinen mahdollisuus, sillä emme olisi selvinneet pudotuspeleihin. Lopputurnauksessa on iso yllätyspotentiaali. Normaalisti meillä ei olisi mahdollisuuksia voittaa esimerkiksi Bayern Müncheniä kolme kertaa viidestä, mutta kahden ottelun yhteistuloksella meillä on mahdollisuudet voittaa kenet vain. Pelaajat ovat olleet hyvällä asenteella mukana, Herbert kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Joukkueiden pelaajatilanteet ovat eläneet koronapandemian aikana, mutta Skyliners pääsee suhteellisen hyvistä lähtökohdista lopputurnaukseen, vaikka pieniä mutkia matkaan onkin mahtunut.

– Saimme amerikkalaispelaajamme Saksaan, mutta siinä kävi pienoinen kommunikaatiovirhe. Alun perin luulimme, että jos he tekevät kaksi negatiivista koronatestiä, niin he pääsevät mukaan joukkueharjoituksiin, muttei se mennytkään niin. He joutuivat olemaan karanteenissa 11 päivää. Heille vedettiin sitten Skypen välityksellä treenejä, että pysyvät kunnossa. Saimme heidät lopulta mukaan myös joukkueharjoituksiin ja olemme nyt harjoitelleet koko joukkueen kanssa noin viikon verran.

Skylinersin urakka lopputurnauksessa alkaa sunnuntaina joukkueen kohdatessa ALBA Berliinin. Lohkon muut joukkueet ovat Vechta, Ludwigsburg sekä Bamberg. Viiden joukkueen lohkoista neljä parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä lasketaan kahden ottelun yhteistulos.

– Meillä ei ollut ihan paras tuuri lohkon kanssa, sillä hävisimme kaikille kauden aikana ja lisäksi ne olivat kaikki menossa pudotuspeleihin. Olen kuullut vähän huhuja, että Bambergilla ja Vechtalla on ollut joukkueen kanssa pieniä haasteita, joten lähdemme optimistisin mielin, Herbert kertoo.