Jyväskyläläislähtöinen Topias Kuukkanen (28 vuotta/187 senttiä) jatkaa KTP-Basketin korisliigamiehistössä. Pelaaja ja kotkalaisseura ovat allekirjoittaneet sopimuksen aivan hiljattain. Uusi kontrahti on mallia 1+1 -vuotta.

Kuukkasen ja KTP:n tiet olivat jo erkanemassa, ja pelimies haki uutta osoitetta toisaalta. Koripallohuhut tiesivät kertoa, että heittävä takamies oli nähty muun muassa Tampereen Näsinneulassa ja Nokian Edenissä.

– No joo… Virityksiä oli muuallekin, mutta näin on hyvä. Kotka ja KTP ovat turvallinen ratkaisu. Siellä joukkueen kotimainen kokoonpano pysyy melko lailla kasassa, ja elokuussa kun yhteisharjoitukset taas alkavat, on Steveco Areenalle helppoa palata, kertoo Kuukkanen KTP:n sivuilla.

Kuukkaselle jäi tuntuvasti pelinälkää koronapandemian keskeyttämästä viime kaudesta.

– Pari viikkoa siinä meni matsien päätyttyä ihmetellessä, että mitäs nyt… Huhtikuusta asti olen sitten vetänyt fysiikkatreenejä, ja kohta tulee pallo mukaan, selvittää Kuukkanen.

Viime kesänä Kuukkanen sai – ja myös tarjosi – hyvää sparrausapua, kun harjoituskaverina oli toinen Hongikon Nuorisoseuran Urheilijoiden kasvatti, NBA-ammattilaisemme Lauri Markkanen (23/213). Kaksikolla oli avaimet Kypärämäen koulun salille Jyväskylässä, ja siellä KTP:n takuri päässee taas hiomaan heittoaan Amerikan jätin isoa kättä vastaan.

– Lauri ilmestyi tänne kotikulmille viime viikolla, mutta vielä on treeniaikataulu sopimatta. Eiköhän me kohta taas tavata, toteaa Kuukkanen.

Kuukkanen käytti koronan saneleman luppoajan muutenkin hyödykseen kuin vain harjoittelemalla. Nuori mies on kirjoilla Turun ammattikorkeakoulussa oppiaineenaan liiketalous, ja arkeen on kuulunut muun muassa kirjallisuutta.

– Suoritin tuossa kevään aikana pari kurssia, ja nyt olisi edessä vielä opinnäytetyön teko. Jospa sen saisi valmiiksi pelaamisen rinnalla ensi kauden aikana. Ne eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja. Opiskelu pikemminkin tuo hyvää vastapainoa koripalloilun rinnalle, selvittää Kuukkanen.

Kuukkanen on KTP-Basketin kuudes sopimuspelaaja kauden 2020/21 joukkueeseen. Aikaisemmin diili on jo tehty Michael Poundsin, Markus Rautasalon, Emil Uotilan, Joonas Timosen ja Joonas Lehtorannan kanssa.

KTP on haeskellut pelaajamarkkinoilta kookasta kotimaista, mutta ”isoja kaloja” on vähän tai sellaiset ovat tarttuneet toisten pyydyksiin. Verkot ovat kuitenkin yhä vesissä. Neuvottelukosketus on ollut muun muassa viime kaudella Kotkassa pelanneeseen Eldar Skamon (33/198) ja Joensuun Katajaa viimeksi edustaneeseen Matias Ojalaan (30/199). Niin ikään KTP on osoittanut kiinnostuksensa BC Nokian Daniel Dolenciin (26/205), mutta hän on ilmoittanut tähtäävänsä ennen muuta ulkomaille.