Kobrat on solminut kauden 2020-2021 kattavan sopimuksen yhdysvaltalaisen Jordan Loveridgen (27v) kanssa. Loveridge (198cm/110kg) on pelipaikaltaan iso laitahyökkääjä.

Loveridge pelasi koko yliopistouransa kovassa Utahin yliopistossa erinomaisin keskiarvoin. Parhaalla kaudellaan hän kirjautti pistekeskiarvokseen peräti 14,7 ja napsi levypalloja keskimäärin 7 ottelua kohden.

Ammattilaisurallaan Loveridge on ehtinyt pelaamaan Unkarissa, Sveitsissä, Saksan Bundesliigassa, kivikovassa Puolan pääsarjassa sekä viimeisimpänä Itävallassa. Loveridge tunnetaan erinomaisena kolmen pisteen heittäjänä ja hän onkin jäänyt vain yhdellä kaudella alle 35% heittotarkkuuden bonuskaaren takaa. Viimeisimmällä kaudellaan Itävallassa Gmundenissa hän heitti kolmen pisteen heitot jopa 45% tarkkuudella.

– Olen erittäin tyytyväinen siihen, että saimme Jordan Loveridgen tasoisen pelimiehen ensi kaudeksi joukkueeseemme. Sen lisäksi, että hän on erinomainen heittäjä, hänellä on todella korkea pelikäsitys, joka näkyy oivaltavina syöttöinä ja häntä katsoessa välillä tuntuukin kuin hän miettisi shakkitermein yhden siirron muita edelle, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja seuran sivuilla.

Kobrat olivat Loveridgen perässä jo viime syksynä, mutta sopimus jäi silloin vielä tekemättä.

– Olin kiinnostunut tuomaan Loveridgen joukkueeseemme jo viime kaudella, mutta meiltä puuttui enää vitospaikan pelaaja, ja koin, että Loveridge ei alle parimetrisenä olisi pystynyt joukkueen isoimman pelaajan paikkaa täyttämään. Tällä kaudella hän sitten oli mielessäni ensimmäisten pelaajien joukossa lähtiessäni miettimään tulevaa kautta, Turja kertoo.

Suositukset Jordan Loveridgestä olivat vertaansa vailla, jopa ylistäviä.

– Itävallassa Loveridgen joukkueella Gmundenilla oli viime kaudella suomalainen päävalmenntaja Anton Mirolybov, jonka kanssa keskusteltuani olin täysin vakuuttunut siitä, että tässä on meidän pelaaja, jos vain sopimustekniset asiat loksahtaisivat kohdilleen. Suuri kiitos hyvästä pelaaja-analyysistä kuuluukin coach Mirolyboville.

Kobrilla on aiemmin sopimukset Antto Nikkarisen, Jussi Turjan ja Anthony Gaines Jr:in kanssa.