Susiladiesin Elina Koskimies, 23, jatkaa ammattilaisuraansa tutussa ympäristössä myös ensi vuonna, kun Koskimies on tehnyt jatkosopimuksen Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavan GDKO Ibaizabal ST:n kanssa.

Koskimiehellä oli opettavainen ensimmäinen ammattilaiskausi, jossa hän pääsi välittömästi pelaamaan paljon ja tuloksia syntyi. Koskimies tehtaili vajaassa 29 peliminuutissa keskimäärin 10,7 pistettä, 4,2 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden.

Kun kausi keskeytyi koronaviruksen takia, niin Ibaizabal oli Espanjan kakkossarjan A-lohkossa jaetulla toisella sijalla.

– Innolla odotan toista kautta Ibaizabalissa! Viime kausi loppui harmillisesti lyhyeen koronaviruksen takia ja sen takia tuntuu, että jäi hommat vähän kesken. Siksi onkin kiva palata takaisin ja yrittää jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin, Koskimies aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tykkäsin paljon Baskimaassa asumisesta ja kun koripalloilullisestikin puitteet olivat kunnossa, niin tuntui hyvältä jatkaa. Myös samojen valmentajien jatkaessa, ja tämän hetkisen maailman tilanteen epätietoisuuden takia, tuntui turvalliselta palata takaisin samaan ympäristöön.

Ibaizabal kärkkyi jo nousupaikkaa ykkössarjaan viime kaudella, joten myös joukkue jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäätiin.

– Joukkueessa tulee olemaan tuttuja pelaajia viime kaudelta mutta myös uusia kasvoja. Tavoite on kuitenkin sama. Playoff-paikkaa lähdetään hakemaan ja sitä kautta mahdollisuutta nousuun. Henkilökohtaisesti on helpompi palata jo tuttuun systeemiin ja toivonkin pystyväni auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon!

Koskimiehelle on kertynyt hänen urallaan runsas määrä edustuksia maajoukkuepaidassa. Nuorisomaajoukkueissa hän on pelannut 58 ottelua, haastajamaajoukkueessa kuusi ja naisten maajoukkueessa tähän mennessä 18 ottelua.

Ennen ammattilaisuraansa Wartti Basket -kasvatti pelasi neljä vuotta yliopistokoripalloa NCAA:ssa American-yliopistossa.