Lahti Basketballin valmistautuminen tulevaan kauteen on jo täydessä vauhdissa. Arttu Saarijärven mukaan joukkueen harjoituksissa on menty kovaa.

Lahti Basketball siirtyi ensi kaudeksi Pieti Poikolan alaisuuteen. Saarijärven mukaan harjoitukset ovat alkaneet Poikolan johdolla hyvin.

– Ensimmäiset kuukaudet ovat luistaneet hyvin Pietin kanssa. Kovaa ollaan treenattu, mutta tämä ei tullut yllätyksenä. Pieti valmensi minua Kouvoissa yhden kauden. Kovaa tullaan treenaamaan koko kausi treenaamaan, mutta tämä tulee varmasti palvelemaan meitä keväällä, Saarijärvi kertoo lahtelaisten sivuilla.

Lahti Basketballin joukkue on jo kasassa varsin varhaisessa vaiheessa. Saarijärvi on tyytyväinen joukkueen rakennustyöhön.

– Itsekin yllätyin, kun joukkue saatiin kasaan näinkin nopeasti. Saimme potentiaalisia suomalaisia pelaajia, jotka mielestäni sopivat Pietin konseptiin loistavasti. Ison lätäkön takaa tulevat ovat antaneet hyvän vaikutelman puheiden perusteella. Myöhemmin sitten nähdään, että minkälaisia kavereita sieltä tulee.

Lahti Basketball haluaa ensi kaudella olla urheilullinen, aggressiivinen ja kovaa puolustava joukkue. Saarijärvi on samoilla linjiolla.

– Urheilullinen, aggressiivinen ja kovaa puolustava ryhmä tulee kyllä kuvaamaan joukkuettamme koko kauden. Meillä on sellainen nippu, joka pystyy painostamaan joukkueita täydet 40 minuuttia. Helppoa se ei tule olemaan, mutta onneksi on vielä aikaa treenata ennen kauden alkua.

Saarijärvi lähtee kauteen kovin tavoittein.

– Henkilökohtaiset tavoitteet: pelata toinen ehjä kausi, olla yksi joukkueen kulmakivistä kentällä kuin kentän ulkopuolella. Pyrin myös olemaan tehokas hyökkäys- sekä puolustuspäässä.