Boston Celticsin Gordon Hayward on ilmoittanut, että aikoo lähteä NBA:n lopputurnauksen kuplasta lapsensa syntymän takia.

Haywardin ja hänen vaimonsa neljännen lapsen laskettu aika osuu syyskuulle, juuri kun edessä olisivat konferenssien finaalit. Mikäli Celtics on vielä mukana tuossa vaiheessa, aikoo Hayward lähteä kuplasta osallistuakseen lapsensa syntymään.

– Jossain, jos ja kun sen aika on, kun hän saa lapsen, aion todellakin olla hänen kanssaan. Katsomme sitten tilannetta silloin, kun sen aika on, Hayward kertoi ESPN:n mukaan.

Haywardilla on ennestään kolme tytärtä.

– Tämä on minulle aika helppo päätös. Olen ollut paikalla jokaisen lapseni synnytyksessä ja elämässä on tärkeämpiäkin asioita.

NBA:lla on protokolla siltä varalta, että pelaajia poistuu kuplasta juuri lapsen syntymän tai läheisen kuoleman takia. Mikäli pelaaja on poissa vähemmän kuin seitsemän päivää, ja saa jokaisena päivänä negatiivisen tuloksen koronatestissä, niin hän joutuu olemaan neljän päivän karanteenissa palattuaan kuplaan. Mikäli pelaaja poistuu kuplasta ilman lupaa, on hänen oltava karanteenissa kymmenen päivää.

Hayward ei ole ainoa pelaaja samassa tilanteessa, sillä myös Utah Jazzin takamies Mike Conley odottaa perheenlisäystä ja hänen vaimonsa laskettu aika on 27.8.