Susiladiesin Anniina Äijänen, 24, jatkaa Espanjan Liga Femenina 2:n Universitario de Ferrolissa myös tulevalla kaudella. Keskeytetyltä kaudelta Äijäselle ja Ferrolille jäi sarjanousun kokoinen palanen hampaankoloon.

Äijäsellä on allaan nousujohteinen kausi, jolloin hän itse nousi kevään kynnyksellä joukkueensa avainpelaajaksi ja samalla Ferrolin peliotteet koheni huomattavasti. Sarjan keskeytysvaiheessa Ferrol oli Liga Femenina 2:n A-lohkon jaetulla toisella sijalla.

– Yhteispeli alkoi toimimaan ja kaikki oli samalla viivalla. Loppukaudesta oli paljon keskusteluja, mitkä ovat loppukauden tavoitteet. Uskon, että kaikki tulee takaisin nälkäisempinä ja valmiina tekemään vielä enemmän töitä sarjanousun eteen, Äijänen aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Systeemi vähän muuttuu. Ensi kaudella ei enää ole kahta lohkoa, vaan kolme. Se voi tuoda omia haasteita tai saattaa olla parempi, ei vielä tietoa, miten tulee toimimaan. Ollaan kyllä tosi motivoituneina joukkuelaisten kanssa puhuttu, että haetaan sarjanousua, kun viime kaudesta jäi jotain hampaankoloon.

Koko kauden keskiarvoikseen Äijänen viimeisteli toisella ammattilaiskaudellaan 19 peliminuutissa 5,4 pistettä, 3,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä. Ferrolin joukkue jatkaa päävalmentaja Lino López Amadon komennossa ja Äijänen kuuluu laajaan pelaajakaartiin, jotka jatkavat joukkueessa.

– Olen tosi tyytyväinen, että pääsee samaan ympäristöön ja joukkueeseen, koska tässä tilanteessa on paljon epäselvyyksiä, milloin kausi alkaa ja päästään pelaamaan normaalisti. Viihdyin tosi hyvin Ferrolissa, niin olen tyytyväinen.

– Oli hieno nähdä, että kova työ kauden aikana tuotti tulosta ja oma rooli kasvoi. Haluan edelleen pysyä avainpelaajana ja saada sarjanousu. Kesällä olen keskittynyt henkilökohtaisten taitojen kehitykseen. Setumo Bodiben kanssa ollaan mietitty, mitä pitäisi tehdä, että ottaisin vielä askeleen eteenpäin ja olisin vielä parempi pelaaja ensi kaudella. Tosi motivoituneena lähden seuraavaan kauteen ja en malta odottaa, että pelit alkavat.

Äijänen on Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka pelasi ennen ammattilaisuraansa täyden neljä vuotta Xavierin yliopistossa. Äijänen aloitti ammattilaisuransa Espanjan pääsarjan Sedi Basquetissa, josta hän siirtyi sarjatasoa alemmaksi Ferroliin.