Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaavassa GDKO Ibaizabal ST:ssä nähdään tulevalla kaudella kaksi Susiladies-pelaajaa, kun Helmi Tulonen, 21, liittyy joukkueeseen Elina Koskimiehen seuraksi.

Tulonen pelasi myös edelliskauden Espanjan kakkossarjassa, jossa hän edusti alkukaudesta Celta Vigoa, mutta siirtyi kesken kauden lanzarotelaiseen Magec Tiasiin. Maa ja sarjataso säilyy samana, mutta uudeksi osoitteeksi vaihtuu Baskimaan Ibaizabal.

Koskimies, 23, pelasi Ibaizabalilla jo edelliskaudella ja teki kesäkuun loppupuolella jatkosopimuksen joukkueen kanssa.

– Ollaan Elinan kanssa oltu jo pitkään koriksen kautta kavereita ja pelattu maajoukkueessa yhdessä, niin tuntuu luontevalta ja mukavalta päästä samaan jengiin. Uusi kokemus meille molemmille myös, että ulkomailla pelatessa on toinen suomalainen, mutta varmasti tulee kivaa. Lisäksi kivaa, kun tietää etukäteen jo ainakin yhden pelaajan ja hänen pelityylin, Tulonen kommentoi siirtoaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Kun kausi keskeytyi koronaviruksen takia, niin Ibaizabal oli Espanjan kakkossarjan A-lohkossa jaetulla toisella sijalla. Joukkue kärkkyy nousupaikkaa ykkössarjaan myös ensi kaudella.

Henkilökohtaisella tasolla Tulonen pelasi edelliskauden seurasiirron jälkeen erinomaisesti tilastoiden keskimäärin 11,3 pistettä ja 6,8 levypalloa lähes 30 minuutin ottelukohtaisella peliajalla.

– Tavoitteena on parantaa edelleen viime kaudesta ja jatkaa siitä, mikä jäi keväällä kesken. Totta kai joukkueen menestys on tärkeintä, mutta omat henkilökohtaiset tavoitteet on myös saada vielä enemmän jalansijaa ammattilaiskentillä.

Tulonen on Salon Vilppaan kasvatti, jolla on edessään hänen kolmas kautensa ammattilaiskentillä. Hän ehti pelata tulokaskautensa NCAA:ssa, mutta siirtyi sieltä yhden kauden jälkeen Saksan Bundesliigan Saarlouis Royalsiin. Nyt Tulosella on edessä toinen kausi Espanjan lämmössä.

– Tykkään tosi paljon espanjalaisesta koriskulttuurista, joka näkyy selkeästi myös naisten koriksessa. Tarjous tuli jo melkein heti kauden päätyttyä, ja tuntui helpolta ja luontevalta jatkaa Espanjassa.

Tulonen on pelannut menestyksekkään nuorisomaajoukkueuran ja noussut jo nuorella iällä myös naisten maajoukkueen runkopelaajaksi. Susiladiesissa maaotteluita on kertynyt vyölle 18 kappaletta.