Espanjan pääsarjassa Liga Femeninassa pelaavassa Bembibressä nähdään lisää suomalaisväriä tulevalla kaudella, kun Hofstran yliopistosta valmistunut Marianne Kalin,23, aloittaa ammattilaisuransa Sara Rokkasen pelikaverina.

186-senttinen Kalin siirtyy Espanjaan suoraan Hofstran yliopistossa, jossa hän vietti täyden neljä kautta. Seniorikaudellaan Catz-kasvatti nakutti yliopistolleen 8,6 pistettä, repi 5,0 levypalloa ja jakeli 1,5 syöttöä ottelua kohden.

Bembibressä pelaa tulevalla kaudella myös toinen ammattilaisuraansa suoraan yliopistosta käynnistävä suomalainen, kun aikaisemmin tällä viikolla seura tiedotti sopimuksesta Sara Rokkasen kanssa.

– Tosi kiva päästä pelaamaan Saran kanssa. On helpompi mennä uuteen joukkueeseen, kun on entuudestaan tuttu joukkuekaveri ja tietää toisen pelityylin, Kalin aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Bembibre jäi Liga Femeninan runkosarjassa edelliskaudella viimeiseksi, mutta säilytti sarjapaikkansa. Kalin pääsee aloittamaan ammattilaisuransa kivenkovassa Espanjan pääsarjassa.

– Tosi upea mahdollisuus. Sarja on tosi kova ja odotan innolla, että pääsen haastamaan hyviä pelaajia ja testaamaan, missä omat taidot menevät, Kalin aloittaa.

– Tavoitteeni on taas tottua eurooppalaiseen pelityyliin ja kehittää itseäni pelaajana. Treeneissä ja peleissä pääsee pelaamaan kovia pelaajia vastaan, joten tämä on hyvä tilaisuus haastaa ja kehittää itseään koko kauden ajan.

Ennen siirtymistään Yhdysvaltojen yliopistokentille Kalin ehti pelata kolme kautta naisten Korisliigaa kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa, jossa hän voitti myös kolme kertaa peräkkäin Suomen mestaruuden. Nuorten maaotteluita Kalinille on kertynyt yhteensä 60 kappaletta.