Seurajoukkuekauden 2019–20 polvioperaatiosta kuntoutumiseen omistanut Susijengin iso laituri ja kolmien arvokisojen kävijä Erik Murphy, 29, palaa ammattilaisympyröihin. 208-senttinen Murphy on solminut yksivuotisen sopimuksen Japanin BL2-liigaa pelaavan Fukushima Firebondsin kanssa.

Edellisen kerran ammattilaiskentillä keväällä 2019 nähty Murphy kertoo viettäneensä viimeisen vuoden omistautumalla palautumiseen ja uuteen ammattilaiskomennukseensa. Japanin seurajoukkuekausi käynnistyy lokakuussa ja Murphy kertoo odottavansa kasvavalla innolla uutta lukua urallaan.

– Tämä on ollut pitkä vuosi polvioperaatioineen ja sen jälkeisine kuntoutuksineen. Olen mielestäni ollut täysikuntoinen jo hyvän tovin ja treenannut päivittäin valmistaakseni itseeni takaisin koripallokuntoon ja ollakseni parhaassa iskussa kauden alkaessa, Yhdysvalloista tavoitettu ”Susi-Erkki” kommentoi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Murphy kertoo japanilaisen koripallon olevan itselleen vierasta, mutta pian alkavaan komennukseensa hän suhtautuu optimistisesti.

– Yliopistoaikainen valmentajani aina sanoi, että henkilökohtaiset odotukset ovat haitaksi; parempi on kysyä mitä joukkue sinulta tahtoo ja ylittää odotukset, Murphy naurahtaa.

– Kuuntelen tarkalla korvalla, mihin rooliin joukkue minut tahtoo istuttaa ja pyrin toteuttamaan heidän toiveensa parhaani mukaan. Kropassa on ollut pidemmän aikaa hyvä olo ja olen onnellinen mahdollisuudesta palata takaisin ammattini pariin.

Edellisen kerran Susijengin paidassa joulukuussa 2018 nähty Murphy kertoo tarkkailleensa maajoukkueen edesottamuksia sekä viimeisimmissä MM- ja EM-karsintaikkunoissa että kahtena perättäisenä kesänä.

– Näin juuri, että kaverit ovat taas kokoontuneet yhteen. Meno näytti tosi hyvältä. Sieltä on hyviä nuoria kavereita tulossa.