Edelliskaudella islantilaista Snæfellia edustanut Veera Pirttinen, 23, palaa Suomeen ja Catz Lappeenrantaan. Kauden 2017/18 naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja edusti Catzia viiden kauden verran ennen siirtymistään ulkomaille.

Islannissa Pirttinen väänsi kaudella 2019/20 Snæfellin viisikkopelaajana keskimäärin 12,1 pistettä, 4,0 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden. Ennen Islannin reissua hän pelasi Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä kaudella 2018/19 7,3 pisteen, 3,3 levypallon ja 1,0 syötön keskiarvoilla.

Catzin päävalmentaja Mika Haakanan mukaan joukkue sai Pirttisestä loistavan puolustuspelaajan, joka pystyy puolustamaan pelipaikkoja 1-4, mikä on harvinaista. Pirttisen taktinen osaaminen ja asioiden omaksuminen ja toteuttaminen on todella korkeaa tasoa.

Pirttinen on BC Nokian kasvatti, jolta löytyy kuusi kautta kokemusta naisten Korisliigasta, joista yksi kasvattajaseurassaan ja viisi Catz Lappeenrannassa. Juuri ennen siirtymistään Saksaan Pirttinen palkittiin naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi.

– Hienoa palata Lappeenrantaan parin ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Olen aina viihtynyt Catzissä erittäin hyvin. Arvostan kovasti seuraa ja ihmisiä sen ympärille, joten se teki päätöksestä helpon, Pirttinen kommentoi siirtoaan Koripalloliiton sivuilla.

Pirttinen on päässyt mitalikantaan kiinni jokaisella edeltävällä Catz-kaudellaan ja häneltä löytyykin palkintokaapistaan kolme Suomen mestaruutta, yksi hopeamitali ja yksi pronssi. Naisten maajoukkueessa Pirttinen on pelannut yhteensä 11 ottelua.

Catzin ja Pirttisen välinen sopimus sisältää ulkomaanoption, jonka mukaan hän voi jättää seuran, mikäli hän saa mieleisensä tarjouksen 15.8. mennessä.