Helsinki Seagulls on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen 31-vuotiaan Antti Kanervon kanssa.

Äänekoskelta kotoisin oleva takamies on tuttu kasvo Töölön Kisahallin kotiyleisölle ja miehen palkintokaapista löytyykin Seagullsissa voitetut SM-pronssimitali kaudelta 2017-2018, sekä tuoreimpana mitalina tammikuussa voitettu Suomen Cup -mestaruuden kultamitali.

– Antin jatko Seagullsissa on paras mahdollinen uutinen tähän kohtaan. Pääsemme jatkamaan edelliskaudesta tutuilla jutuilla ja Antin diilin jälkeen heittovoimamme kaaren takaa on tulevallakin kaudella todella kovalla tasolla. Todella iloinen voi olla myös siitä, että sopimus on kaksivuotinen. Antti osoitti edelliskaudella olevansa sarjan ehdotonta eliittiä ja uskon saman vireen jatkuvan, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoi Seagullsin tiedotteessa.

Kotimaisen Korisliigan lisäksi Kanervo on pelannut kaksi kautta ulkomailla Ranskan ProB -liigassa (Roanne 2016-2017) ja Islannin pääsarjassa (Stjarnan 2018-2019). Tämän lisäksi hän on edustanut Suomen maajoukkuetta yhteensä 34 kertaa aikuisten otteluissa.

Antti Kanervo lähtee kohti uutta kautta toiveikkain mielin.

– Kesken jääneen viime kauden jälkeen on tapahtunut paljon. Toivottavasti pääsemme aloittamaan kauden aikataulussa ja mahdollisimman normaalisti. Uskon, että meillä on hyvä joukkue jälleen tulevalla kaudella ja yritämme jatkaa samanlaista pelaamista kuin viime kaudella.

Erittäin vaarallisena kaukoheittäjänä tunnettu 193-senttinen Kanervo pussitti viime kaudella yli sata kolmen pisteen heittoa (103) vakuuttavalla 44,8% tarkkuudella. Päättyneellä kaudella hän ansaitsi Lokkien pelipaidassa 35 pelaamassaan ottelussa 513 pistettä, 83 levypalloa ja 91 syöttöä.

Seagullsin toimitusjohtaja Aku Perho on tyytyväinen pitkän jatkosopimuksen syntymiseen.

– Seuramme otti koronasta kovan iskun, toipuminen on ottanut aikaa ja edelleenkin elämme poikkeusoloissa. Siksi lähdimme normaalia varovaisemmin pelaajamarkkinoille. Tätä taustaa vasten pitää olla kiitollinen siitä, että saimme Antin kiinnitetyksi ainakin kahden kauden ajaksi. Viime kausi oli häneltä käsittämättömän kova. Antti oli kaukoheitoissa täysin omissa sfääreissään ja ehdottomasti pelejä ratkaiseva pelaaja. Kaksivuotinen sopimus varmistaa myös osaltaan sen, että Seagullsilla on vastaisuudessakin vahva suomalaisrunko.

Kanervon paluun myötä Lokkien kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Max Besselink, Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Wayne Martin (USA), Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax.