KTP-Basketin korisliigajoukkueen kotimaisten sopimuspelaajien joukko täydentyi seitsemään, kun 25-vuotias, 192-senttinen takamies Joni Herrala allekirjoitti kaksivuotisen pestin seuran kanssa perjantaina.

Herralalla alkaa jo kymmenes kausi maan pääsarjassa. Kontrahti Kotkaan on hänelle toinen. Nuori mies pelasi vihreä-valkoisissa vuosina 2016–18. Kaksi edellistä kautta meni Joensuun Katajassa, ja nyt Herrala oli valmis palaamaan susirajalta takaisin merellisiin maisemiin.

– Tulen hyvillä mielin. Kotka on tuttu ympäristö, ja tänne on helppo palata, vakuuttaa Herrala KTP:n sivuilla.

Kaksi vuotta Pohjois-Karjalassa tarjosi Herralalle arvokkaita kokemuksia.

– Rankkaahan se aluksi oli, kun Joensuusta on pitkä matka kaikkialle, mutta kaikkeen tottuu. Siellä pääsin aistimaan muun muassa kansainväliset pelit FIBA Europe Cupissa, takamies kertaa.

– Jos jotain vammoja olisi ollutkin, ne olisi kyllä ennättänyt saada kuntoon koronatauolla. Lajituntumaa olen pitänyt yllä kotikulmilla Helsingissä. Meitä on käynyt pääkaupunkiseudulla iso joukko liigapelaajia ja muitakin omissa treeneissä. Torpan Poikien salivuorolle on ollut jopa tungosta. Listalla on ollut 45 nimeä, joista 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta on päässyt aina mukaan.

KTP treenasi jo kesäkuussa Steveco Areenalla. Heinäkuu on taukoa joukkueharjoituksista, mutta elokuun alusta palataan taas yhdessä sorvin ääreen.

Nykyisistä sopimuspelaajista Michael Pounds ja Joonas Lehtoranta ovat Joni Herralalle entuudestaan tuttuja.

– ”Hompan” kanssa pelattiin yhdessä jo edellisellä Kotkan visiitilläni, mutta ”Jontun” kanssa meillä ei ole yhteistä seurajoukkuetaustaa – juniorimaajoukkueista kylläkin. Joonas on erittäin hyvä kaverini, ja olemme tehneet lomareissujakin kimpassa. On kiva päästä pelaamaan hänen kanssa samassa porukassa, eikä tarvitse enää psyykata häntä ulos matsista. Se on ollut usein minun tehtäväni tähän asti, naureskelee Herrala.

Herrala odottaa itseltään parempaa kautta kuin edelliset.

– Toivon voivani auttaa joukkuetta hyviin saavutuksiin. Tavoite kaiketi on ensin kuuden sakkiin ja ylemmän kastin pudotuspeleihin. Nehän ovat aina oma, kiva maailmansa. KTP:n edellinen SM-mitali on pronssinen. Pannaan nyt paremmaksi, lataa Herrala.