Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10.

Naisten Korisliiga pelataan kaudella 2020-21 kymmenen joukkueen kolminkertaisena sarjana, jossa jokainen joukkue pelaa 27 ottelua. Sarjan kahdeksan parasta selviytyvät pudotuspeleihin. Puolivälierävaihe pelataan paras kolmesta -systeemillä, välierät ja finaalit puolestaan paras viidestä -systeemillä. Runkosarjan viimeinen putoaa I divisioonaan seuraavaksi kaudeksi.

– Otteluohjelma on laadittu tänäkin vuonna vahvassa yhteistyössä seurojen kanssa. Liikkumavaraa ohjelman suunnittelussa on muita sarjoja vähemmän, sillä sarjan ensimmäisellä kierroksella viime kauden rankingin viisi parasta pelaavat viisi kotiottelua kun taas rankin 6.-10. pelaavat neljä kotiottelua. Sarjan ensimmäinen ja kolmas kierros ovat toistensa kopioita ja toinen kierros näiden vastakohta. Lisäksi naisten Korisliigassa on naisten EM-karsintojen vuoksi kaksi FIBA-ikkunaa, joiden aikana ei sarjaa pelata, valottaa Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm naisten Korisliigan sarjaohjelma kulmakiviä.

Kausi alkaa torstaina 8.10. ottelulla HBA–Catz. Ensimmäisen kierroksen muut ottelut pelataan lauantaina 10.10. ja sunnuntaina 11.10. Lauantaina kohtaavat Vimpelin Veto-Tampereen Pyrintö, Espoo Basket Team-Tapiolan Honka ja Torpan Pojat-Peli-Karhut, sunnuntaina avauskierroksen täydentää Kouvottarien ja Forssan Alun välinen ottelu.

Naisten Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät tiistaina 23. maaliskuuta ja mestari on selvillä viimeistään 28. huhtikuuta.

Viime kaudella onnistunut naisten Suomen Cup jatkuu tutulla formaalilla: runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta 22.11. jälkeen muodostavat kahdeksan joukkueen cup-kilpailun. Puolivälierien vastustajan valitaan erikseen järjestettävässä valintatilaisuudessa, jossa rankingin ensimmäinen saa valita ensimmäisenä. Cup-mestari on selvillä helmikuun 14. päivänä pelattavan finaalin jälkeen.

Naisten Korisliigan otteluohjelma

Miesten I divisioona A starttaa 15.10.
Miesten I divisioona A:ssa pelaa kaudella 2020-21 12 joukkuetta, jotka pelaavat kaksinkertaisen sarjan (22 ottelua). Kahdeksan parasta joukkuetta selviytyvät pudotuspeleihin: puolivälierävaihe pelataan paras kolmesta -systeemillä. Välierät ja finaalit puolestaan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalien voittaja nousee Korisliigaan kaudeksi 2021-22. Sarjan viimeinen putoaa I divisioona B:hen.

Kauden avausottelut pelataan torstaina 15.10., kun HBA-Märsky kohtaa Kristika Turun ja Pyrintö Akatemia A puolestaan Oulu Basketballin.

Pudotuspelit käynnistyvät 25.3. ja mestari on selvillä viimeistään 28.4.

– Miesten I divisioonan runkopelipäivä on sunnuntai, mutta olemme toteuttaneet joukkueiden toiveita myös muista pelipäivistä. Miesten maajoukkueikkunan osalta väitämme Susijengin pelipäiviä, minkä lisäksi HBA ei maajoukkueikkunoiden aikana pelaa. Tämä sen vuoksi, että jos HBA:sta avainpelaajia kutsutaan maajoukkueeseen luo se epäedullisen kilpailuasetelman sarjan peleihin, avaa Westerholm I divisioona A:n sarjaohjelman periaatteita.
Miesten I divisioona A:n otteluohjelma

Miesten I divisioona B:n avausottelu 15.10.

Miesten I divisioona B pelataan alkavalla kaudella 14 joukkueen voimin. Pudotuspelit alkavat divari A:n tapaan 1. huhtikuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 29. huhtikuuta. Sarjan voittajana nousee kaudeksi 2021-22 I divisioona A:han.

– Alkavalla kaudella nähdään I divisioona B:ssä mielenkiintoisia otteluita, kun Huima ja Kipinä Basket mittelevät sarjapisteiden lisäksi Äänekosken herruudesta ja yhdessä Jyväskylän Weikkojen kanssa puolestaan Keski-Suomen herruudesta. I divisioona B on viime vuosien aikana noussut erittäin mielenkiintoiseksi sarjaksi, jossa on paljon nousevia tähtiä sekä urallaan jo enemmän kokeneita pelaajia, muistuttaa Westerholm.
Miesten I divisioona B:n otteluohjelma

Naisten I divisioona käyntiin 18.10.

Naisten I divisioona pelataan 11 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Ensimmäinen kierros pelataan sunnuntaina 18.10. ja neljän parhaan pudotuspelit käynnistyvät torstaina 25. maaliskuuta. I divisioonan voittaja nousee naisten Korisliigaan kaudeksi 2021-22 ja on selvillä viimeistään 21. huhtikuuta.

– Naisten I divisioonassa emme väistä naisten FIBA-ikkunoita muuten, kuin pelaamalla kyseisten ikkunoiden kierrokset lauantaina, koska Suomi pelaa molempina kertoina sunnuntaina kotiottelunsa. Näin kunnioitamme naisten maajoukkuetta ja mahdollistamme kaikille pääsyn seuraamaan naisten maaotteluita, tarkentaa Westerholm.
Naisten I divisioonan otteluohjelma