Viime kaudella Belgian pääsarjassa pelannut Roosa Lehtoranta palaa kasvattajaseuraansa Kotkaan. 23-vuotias Lehtoranta on viime vuosina kuulunut Susiladiesin vakiokalustoon.

Viime kaudella Antwerp Giantsissa Belgian pääsarjaa tahkonnut Lehtoranta summasi 19 ottelussa keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 4,2 levypalloa ja 2,2 levypalloa.

Kaikkiaan Lehtoranta on pelannut naisten Korisliigassa 153 ottelua 10,5 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvolla. Naisten Korisliigassa Lehtoranta on palkittu vuoden parhaaksi 6. pelaajaksi (2015) ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2016).

– Paljon olen miettinyt, että missä tulen oikein pelaamaan ja hienoa että sopimus syntyi Peli-Karhujen kanssa. On kiva palata takaisin kotiin, kun myös perhe on vieressä. On mahtavaa edustaa jälleen kasvattajaseuraani! Motivaatiota tuo tosi paljon lisää myös se, että on laadukas ja kilpailukykyinen joukkue, Lehtoranta avaa PeKan tiedotteessa Koripalloliiton kotisivujen mukaan.

Lehtoranta on pelannut 17 naisten maaottelun lisäksi kuusi haastajamaajoukkueen ottelua ja 28 nuorten maaottelua.