Milwaukee Bucks päätti boikotoida viime yön otteluaan Orlando Magicia vastaan viimeisimmän mustaihoisen ampumatapauksen takia. NBA päätti siirtää kaikki päivän ottelut.

Milwaukeen osavaltiossa sijaitsevassa Kenoshassa sattui välikohtaus, jossa poliisi ampui mustaihoista Jacob Blakea seitsemän kertaa selkään.

– Muutamien viime päivien aikana olemme nähneet kotiosavaltiossamme Wisconsinissa hirvittävän videon siitä, kun Jacob Blakea ammuttiin seitsemän kertaa selkään Kenoshan poliisin toimesta ja lisäksi mielenosoittajia on ammuskeltu. Valtavista muutostoiveista huolimatta, mitään ei ole tapahtunut, joten meidän keskittymisemme ei voi olla koripallossa, pelaajat kertoivat tiedotteessaan.

Pelaajien päätös jättää peli väliin tuli yllätyksenä seuran omistajille, mutta he tukivat pelaajiensa päätöstä.

– Tuemme täysin pelaajiamme tässä päätöksessä minkä he ovat tehneet. Vaikkemme tienneet tästä etukäteen, olemme heidän kanssaan täysin samaa mieltä.

Bucksin boikotin johdosta NBA päätti siirtää kaikki eilisyölle suunnitellut ottelut. Myös muut USA:n sarjat seurasivat NBA:n esimerkkiä ja muun muassa baseball-liiga MLB, jalkapallosarja MLS sekä naisten koripallosarja WNBA peruuttivat ottelunsa. Myös tenniksen Master-turnaus New Yorkissa keskeytettiin protestiksi.