Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku sai ensi kauden joukkueeseensa tärkeän palasen, kun kaksi edelliskautta Saksassa Bundesliigassa pelannut Heta Äijänen teki Alun kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

23-vuotias 186-senttinen Äijänen on Tampereen Pyrinnön kasvatti, joka pelasi ennen Saksaan lähtöään neljä kautta Korisliigaa Pyrinnössä, Catzissa ja Äänekosken Huimassa.

Saksassa Äijänen pelasi Donau-Riesin joukkueessa, jossa samaan aikaan pelasi myös FoA:ssa pelaava Anni Mäkitalo.

– Päätin jäädä Suomeen, koska opiskeluni Jyväskylässä on ollut kaksi vuotta tauolla. Saatan opiskelun loppuun ja pelaan samalla koripalloa, Äijänen kertoo Forssan Lehdessä Koripalloliiton mukaan.

– Alku on koonnut kilpailukykyisen joukkueen, harjoittelu on hyvätasoista ja täällä osataan pitää naiskoripallosta hyvää huolta, Äijänen jatkaa.

Äijänen on pelannut 33 nuorten maaottelua ja neljän kauden aikana naisten Korisliigassa otteluita on kertynyt 98, joissa Äijänen on viimeistellyt 4,7 pistettä ottelua kohden.

– Saksassa peli on aggressiivisempaa ja uskon pystyväni tuomaan Alulle samaa aggressiivisuutta sekä hyökkäys- että puolustuspäähän.